Bătută de soţ, mama a trei copii a încercat să se sinucidă intrând cu maşina într-un parapet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie agresată de soț, din județul Suceava, a încercat să își taie venele, înainte să se izbească cu maşina în parapet. Cazul a fost documentat cu mare dificultate de către poliţişti întrucât, în prima fază, victima nu a spus adevărul.

O femeie bătută de soț a încercat să-și ia viața FOTO Shutterstock
O femeie bătută de soț a încercat să-și ia viața FOTO Shutterstock

Totul a început în dimineaţa de 12 decembrie a.c, când o femeie de 27 de ani, din comuna suceveană Ilişeşti, din motive iniţial necunoscute, s-a izbit cu maşina într-un parapet metalic, pe DN 17.

În urma accidentului, șoferița, aflată singură în mașină, a suferit leziuni traumatice, iar autoturismul a fost avariat.  Femeia a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l. De asemenea, acesteia i-au fost recoltate şi probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările au fost inițial desfășurate de către polițiștii din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Suceava, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „Vătămare corporală din culpă”.

„Din primele verificări polițiștii au avut suspiciuni cu privire la modul de producere a accidentului rutier și natura evenimetului în sine, lipsa urmelor de frânare și starea psihofizică a femeii, determinându-i să lărgească spectrul cercetărilor. După stabilizarea victimei, cu tact și abordare empatică, polițiștii au stabilit că femeia, mamă a trei copii minori, a avut un conflict cu soțul în seara precedentă (11.12.2022, în jurul orei 19.30), fiind inclusiv agresată fizic. Pe fondul stării emoționale, femeia a încercat să își taie venele în dimineața de 12.12.2022, însă nu a putut realiza actul de automutilare, ulterior urcându-se în autoturism și provocând evenimentul rutier cu intenții suicidale”, a declarat Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Suceava.

Agresorul, plasat sub control judiciar

După administrarea probatoriului, poliţistii l-au adus pe agresor la audieri şi au decis să-l reţină în arest pentru 24 de ore.

Bărbatul a fost audiat, după care polițiștii au dispus măsura reținerii, suspectul fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava”, a mai spus Epureanu.

După ce a stat o zi după gratii, agresorul a fost eliberat şi plasat sub control judiciar.

Polițiștii atrag încă o dată atenția asupra faptului că violența intrafamilială în toate formele ei (fizică, psihoemoțională, sexuală, financiară etc.) distruge destine și își pune amprenta pe dezvoltarea copiilor.

Deja nu mai este o noutate faptul că, pentru îndepărtarea pericolului care planează asupra vieții, sănătății și integrității corporale a părții vătămate, polițiștii care intervin la eveniment pot emite un ordin de protecție provizoriu și îl pot îndepărta pe agresor, chiar dacă acesta este proprietar al spațiului de locuit.

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite