Cele mai sănătoase sucuri de legume care curăţă organismul de toxine. De ce se consumă crude şi fără conservanţi
0Profund detoxifiante şi regeneratoare cu aminoacizi, minerale, săruri, enzime şi vitamine, cu condiţia să fie proaspete, crude şi fără conservanţi, sucurile de legume sunt o soluţie pentru creşterea rezistenţei la boli şi curăţarea organismului de reziduuri.
Printre cele mai indicate şi cu efecte dintre cele mai puternice de curăţare a organismului se află sucul de morcov, pătrunjel şi sfeclă roşie.
“Folosirea sucurilor pentru purificarea, regenerarea şi vindecarea organismului este recomandată din două motive întemeiate: primul este acela că partea esenţială se află în seva lor care se obţine sub formă de suc, iar cel de-al doilea este că sucul crud este asimilat în organism în aproximativ 10-15 minute şi este folosit aproape în întregime pentru hrănirea şi regenerarea ţesuturilor, cu un efort minim al aparatului digestiv”, explică dr Denisa Zaharia, medic de familie.
Morcovul, sursă de betacaroten
Sucul de morcovi este forma de administrare cea mai eficientă din punct de vedere terapeutic a morcovului. Morcovul conţine fier, calciu, magneziu, vitamine, mai ales vitamina A, pectine. Sucul de morcovi este o sursă importantă de betacaroten, potasiu, minerale şi substanţe nutritive anticancerigene ce includ ftalida şi glutationul (antioxidanţi). Sucul de morcov este deosebit de eficient în tratarea anemiilor, ulcerelor gastrice şi duodenale, colite, enterite, diaree sau, dimpotrivă, constipaţie, afecţiuni hepatobiliare, intoxicaţii şi dermatoze.
Pătrunjelul, excelent antiseptic
Sucul de pătrunjel este un excelent antiseptic al sângelui, dar şi al intestinului, unii terapeuţi considerându-l un foarte bun preventiv al cancerului. Pătrunjelul are un rol echilibrant prin conţinutul său de calciu şi, în consecinţă, este foarte indicat în cazurile de rahitism şi tuberculoză. Datorită conţinutului de fier, are efect antianemic şi este un excelent remediu în afecţiunile oculare datorate unor deficienţe de caroten.
Sfecla roşie, indicată în anemie
Componentele principale ale sucului de sfeclă roşie sunt: caroten, vitaminele B1, B2, B6, C, E, acid folic, niacină, acid pantotenic, colină, calciu, siliciu, magneziu, fosfor, fier, sodiu, cupru, nichel, potasiu, acid oxalic, zinc, cobalt, molibden, litiu, seleniu, mangan, rubidiu, aminoazici, flavonoide, betanină. Sucul de sfeclă roşie are puternice efecte vindecătoare, fiind un adjuvant preţios în prevenirea şi vindecarea diferitelor forme de cancer.
Sucul de sfeclă rosie este foarte folositor de asemenea şi pentru: efectele sale puternic antibacteriene, antisclerozante, pentru stimularea sistemului imunitar, stimularea diurezei, refacerea florei intestinale, reglarea activităţii glandei tiroide, stimularea proceselor de funcţionare şi întinerire a celulelor somatice şi cerebrale.
Este indicat de asemenea în caz de anemie, demineralizare, tuberculoză, nevroză, tulburări de menopauză. Datorită gustului său puternic, el trebuie amestecat cu alte sucuri. Efectul curativ al sucului de sfeclă poate fi amplificat combinând sucul de sfeclă roşie cu suc de morcovi, ţelina sau măr.
Vă recomandăm şi: