Cele mai ciudate invenţii ale tuturor timpurilor. Cum arată robotul care te hrăneşte cu suc de roşii şi la ce folosesc sandalele cu talpă de iarbă

0
0
Invenţia designerului Dominic Wilcox permite utilizatorului să tasteze cu nasul (sursă foto: fastcodesign.com)
Invenţia designerului Dominic Wilcox permite utilizatorului să tasteze cu nasul (sursă foto: fastcodesign.com)

Sandalele care detectează metale, robotul care te hrăneşte cu suc de roşii în timp ce alergi sau furculiţa pentru deget sunt doar câteva dintre cele mai bizare invenţii, care nu au avut succes la public, dar au stârnit mare amuzament.

În timp ce unele invenţii, precum roata sau internetul, au schimbat lumea, alte invenţii, ciudate şi bizare, nu au ajuns să fie folosite niciodată la scară largă. Imaginaţia umană nu are limite, o demonstrează cele mai ciudate invenţii adunate într-un  grupaj realizat de Dailymail.co.uk. Multe dintre bizarele creaţii au ajuns celebre nu pentru utilitatea lor, ci pentru aspectul amuzant. În această categorie intră şi invenţia unui japonez, numită Robotul de tomate. Vânzătorul de sucuri japoneze Kagome a inventat un robot care poate hrăni alergătorii cu suc de roşii, în timpul sesiunilor de jogging.

Robotul de înaltă tehnologie este aşezat pe un ham din spatele gâtului şi are braţe metalice lungi care se extind pe fiecare parte a feţei. În timpul alergării, la intervale regulate de timp, robotul storce sucul din roşie şi îl toarnă direct în gura sportivului. Invenţia nu a prins şi nu a ajuns să fie folosită la scară largă, dar ciudăţenia japonezului a stârnit mute hohote de râs.Tot în categoria invenţii bizare şi nefolositoare intră şi creaţia designerului Dominic Wilcox, destinată persoanelor care folosesc telefonul mobil. Invenţia este o mască bizară din lut care are un stylus în dreptul nasului, menit să butoneze telefonul mobil atunci când utilizatorul are mâinile ocupate. Invenţia permite utilizatorului de telefon mobil să tasteze, practic, cu nasul. În afara amuzamentului la scară largă, din partea celor care i-au văzut creaţia, invenţia designerului nu a stârnit niciun interes pentru a fi produsă în masă.

robot tomate (creators.vice.com)
nas telefon (sursă foto

O altă invenţie bizară, inclusă la categoria creaţii nefolositoare, este furculiţa pentru deget. Inventatorul a creat un suport de inox în formă de furculiţă, care se ataşează pe deget, creând astfel o imitaţie la scară redusă a ghearelor de Wolverine. Deşi invenţia a fost prezentată ca fiind perfectă pentru petrecerile cu bufet suedez, nu a ajuns niciodată să fie fabricată.O bancă, capabilă să se ruleze, este o altă invenţie ciudată, creaţia designerul Sung Woo Park, din Seul din Coreea de Sud. Inventatorul a plecat de la ideea că invenţia sa ar putea înlocui băncile clasice din parcuri, care se udă pe timp de ploaie. Creaţia lui Sung Woo Park este o bancă proiectată să se întoarcă, în aşa fel încât, pe timp de ploaie, să poată fi folosită partea de jos, care nu este udă. Nici această bizară invenţie nu s-a bucurat de succes.

Bicicleta fără pedale şi şa, invenţia designerilor germani Tom Hambrock şi Juri Spetter, este o altă creaţe bizată care stârneşte râsul. Invenţia constă într-o bicicletă, fără şa şi fără pedale, în care utilizatorul este suspendat într-un ham. Mijlocul de transport atipic se deplaseză numai dacă biciclistul aleargă.

image
bicicleta fara pedale(cyclingweekly.com)

Perna pe post de iubit intră şi ea în categoria invenţiilor bizare. Creaţia constă într-o pernă cu braţ, care imită un corp omenesc. Creatorii au inventat chiar şi o îmbrăcăminte specială pentru pernă, în aşa fel încât să imite cât mai bine corpul ”iubitului”.

Pentru iubitorii de natură, cărora le place să simtă iarba sub tălpi, un inventator din Marea Britanie a creat papucii cu iarbă. Talpa acestui articol de încălţăminte este acoperită cu iarbă artificială, pentru a crea utilizatorului aceeaşi senzaţie pe care ar avea-o dacă s-ar plimba desculţ prin parc. O pereche de încălţăminte la fel de bizară a fost creată în Statele Unite ale Americii. Sandalele detectoare de metale au fost inventate pentru cei care cred că au şansa de a descoperi o comoară în nisip.

sandale metal( sursă foto

Sandalele care au inel magnetic pe talpă vin împreună cu o cutie de detectare a metalelor care se ataşează, în prelungire, pe picior. Dacă utilizatorul calcă într-un loc în care este ascuns aur sau alt metal preţios, sandalele încep să vibreze.
 

Alexandria


Ultimele știri
Cele mai citite