Utilaj aflat pe acostament, lovit pe E85. Vehiculul aparține drumarilor din Buzău. „Fâșia nu este destinată traficului rutier!“

0
Publicat:

Un utilaj al drumarilor din Buzău a fost lovit pe E85, în localitatea Poșta Câlnău. Vehiculul a fost avariat de un autoturism care circula pe acostamentul drumului, deși nu avea voie.

Vehiculul se afla pe acostamentul lărgit al șoselei. SURSA IPJ Buzău
Vehiculul se afla pe acostamentul lărgit al șoselei. SURSA IPJ Buzău

O coliziune soldată cu pagube materiale s-a produs marți, 25 iulie 2023, pe E85, în localitatea Poșta Câlnău din Buzău.

Potrivit datelor transmise de reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Buzău, un autoturism care circula pe acostamentul drumului a lovit din spate un utilaj aparținând DRDP.

Este vorba despre o ciocnire între autoturismul condus pe direcția Vrancea - Buzău de către un șofer în vârstă de 64 de ani, din București, și utilajul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Buzău care circula înaintea sa, la volanul căruia se afla un conducător auto de 55 de ani, din Buzău.

Accidentul rutier s-a soldat cu rănirea șoferului în vârstă de 64 de ani, care a fost preluat de ambulanță pentru îngrijiri medicale. „În cauză se va întocmi dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul”, a transmis IPJ Buzău.

Reprezentanții DRDP Buzău atrag atenția asupra faptului că acostamentul drumului nu trebuie folosit ca bandă de circulație. Aceștia au anunțat printr-un comunicat că „un utilaj aparținând Secției de Drumuri Naționale Buzău, ce se afla în acțiune pe acostamentul consolidat al DN2, km. 125+250, echipat corespunzător, a fost accidentat din spate de un autoturism ce circula dinspre Râmnicu Sărat către Buzău tot pe acostamentul consolidat”.

Din fericire, în urma impactului nu au existat victime, ci doar pagube materiale.

„Atragem, încă o dată, atenția participanților la trafic! Acostamentul consolidat al drumurilor naționale nu este destinat traficului rutier. Din cauza acestei confuzii au loc frecvent accidente rutiere grave soldate, nu o dată, cu victime”, se mai arată în mesajul transmis de drumarii buzoieni.

Scena accidentului SURSA DRDP Buzău
Scena accidentului SURSA DRDP Buzău

Principala legătură între Capitală şi judeţele din nordul Moldovei este drumul european E 85, sau DN 2, care a căpătat un renume trist din cauza numărului mare de accident rutiere. În România, DN2 E85 se întinde de la Siret, prin Suceava, Fălticeni, Roman, Bacău, Adjud, Focşani, Râmnicu Sărat, Buzău, Urziceni, Bucureşti, până la Giurgiu.

Potrivit specialiştilor, E85 a fost proiectat prost, pentru că acostamentul consolidat este confundat cu banda de circulaţie. De fapt, în realitate, este o singură bandă. Depăşirile se fac de cele mai multe ori pe contrasens pentru că nu este loc suficient şi aşa apar riscuri.

Scena accidentului SURSA DRDP Buzău
Scena accidentului SURSA DRDP Buzău

Pentru că pe fiecare sens şoseaua are o bandă de trei metri şi jumătate şi un acostament mai îngust, două maşini mari nu pot circula în paralel. Reprezentanţii asociaţiei Pro Infrastructura susţin că din această cauză se produc multe accidente.

Drumul european E85 face legătura între Bucureşti şi zona Moldovei. Este un drum european, care traversează Europa de la nord la sud, de la portul Klaipėda (Lituania) de la Marea Baltică, până în oraşul Alexandroupolis (Grecia), la Marea Egee. Drumul traversează Lituania, vestul Belarusului, nord-vestul Ucrainei, estul României şi Bulgaria, trecând Dunărea pe Podul Prieteniei Giurgiu - Ruse.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite