Cioban răpus de somn într-un tufiș timp de două zile, căutat de poliție și voluntari cu mașini off-road

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ciobanul din Buzău care dispăruse a fost găsit la aproximativ trei kilometri distanță de locul în care a fost văzut ultima oară. Bărbatul a căzut răpus de oboseală, la umbra unui tufiș, unde a dormit două zile și două nopți.

Ciobanul recuperat FOTO I.B.
Ciobanul recuperat FOTO I.B.

Zeci de pompieri, polițiști, jandarmi, voluntari și pasionați de off-road au pornit duminică dimineață în căutarea lui Ionel Dobre, un cioban în vârstă de 67 de ani, care dispăruse sâmbătă dimineață, 22 iulie 2023, de la stână.

Bărbatul, din satul Băbeni, comuna Topliceni, lucrează de aproximativ o jumătate de an la o stână din comuna Grebănu.

Sâmbătă dimineață, 22 iulie 2023, Ionel Dobre a plecat de la stână împreună cu proprietarul ovinelor pentru a le duce la pășune. După ce au parcurs circa un kilometru, nea Ionel a rămas în urmă acuzând dureri cauzate de oboseală. Atunci a fost văzut ultima oară, pe dealurile dintre localitățile buzoiene Grebănu și Topliceni.

Întrucât ciobanul de 67 de ani obișnuia să mai lipsească perioade scurte de timp, pentru a merge acasă, în prima zi de la dispariție nimeni nu s-a sesizat.

Proprietarul stânei a alertat rudele, iar duminică dimineață, 23 iulie 2023, au fost anunțate și autoritățile.

Zona în care bărbatul a fost căutat este greu accesibilă din cauza reliefului, dar și precipitațiilor care au înmuiat drumurile.

Imediat, comunitatea off-road s-a mobilizat și a pornit în căutarea bărbatului pe colinele dintre Grebănu și Topliceni, zone accesibile doar pentru vehicule de teren.

Căutările au fost reluate luni dimineață, la circa 48 de ore de la dispariția lui Ionel Dobre, misiunea fiind încununată cu succes de data asta.

Bărbatul a fost găsit la aproximativ trei kilometri distanță de locul în care dispăruse. Se afla sub un tufiș pe lângă care salvatorii trecuseră și duminică după-amiază.

Ciobanul le-a spus salvatorilor că, din cauza oboselii, a căzut din picioare și s-a târât la umbra unor arbuști, unde a dormit buștean, două zile și două nopți.

Ionel Dobre s-a trezit de câteva ori, a vrut să se ridice și să plece către stână, însă epuizarea era atât de profundă, încât încercările i-au fost zadarnice întrucât nu-și putea folosi picioarele.

El a mărturisit că, abia după somnul lung de peste 40 de ore și-a căpătat forța de a răspunde atunci când l-a auzit, luni dimineață, 24 iulie 2023, pe stăpânul său când îi striga numele.

Bărbatul le-a declarat salvatorilor că nu are răni fizice.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite