Târg și Orășelul Copiilor, amenajate în Parcul Crâng din Buzău. Un pahar cu vin fiert și un kurtos costă 25 de lei

0
Publicat:

Timp de o lună, Parcul Crâng este centrul distracției în județul Buzău. Joi seară, a avut loc deschiderea oficială a Orășelului Copiilor și a Târgului de Crăciun, amenajate în același perimetru. Buzoienii au fost curioși să afle ce au pregătit autoritățile locale, în Crâng, pentru sărbătorile de iarnă, așa că au venit în număr mare încă din prima zi a târgului. 

O plasă de lumini acoperă zona din centrul parcului. FOTO Iulian Bunilă
O plasă de lumini acoperă zona din centrul parcului. FOTO Iulian Bunilă

Câteva sute de buzoieni au participat, joi seară, la deschiderea oficială a Orășelului Copiilor din Parcul Crâng. Evenimentul a debutat cu intonarea Imnului Național de către Alessia Drăgoiu, o tânără de 16 ani, din Buzău, elevă a Colegiului Național „Bogdan Petriceicu Hasdeu”.

Comercianții au închiriat peste 30 de căsuțe. FOTO Iulian Bunilă
Comercianții au închiriat peste 30 de căsuțe. FOTO Iulian Bunilă

Evenimentul a continuat cu un concert susținut de artiști locali, dar și de fanfara militară a Garnizoanei Buzău. În Orășelul Copiilor din Parcul Crâng, distracția vine din orice colț. Mai multe utilaje de agrement au fost montate în zona Obeliscului, copiii fiind extrem de bucuroși la vederea lor.

Totodată, de la intrarea în parc și până în zona Obeliscului, peste 30 de căsuțe îi așteaptă pe vizitatori cu bunătăți culinare de sezon, dar și cu produse industriale specifice sărbătorilor de iarnă.

În fiecare weekend vor fi spectacole în Crâng. FOTO Iulian Bunilă
În fiecare weekend vor fi spectacole în Crâng. FOTO Iulian Bunilă

Primii vizitatori s-au arătat încântați de modul în care a fost amenajat, în acest an, Orășelul Copiilor din municipiul Buzău. Cât despre prețuri, părerile sunt împărțite. Cel mai ieftin cozonac secuiesc costă 20 de lei, o clătită cu dulceață sau ciocolată, 15 lei, iar un păhărel cu vin fiert se găsește la cinci lei.

„Cu 50 de lei, două persoane nu au foarte multe opțiuni. Îți iei un colac kurtos, două pahare cu vin fiert, o cafea și poate un magnet de frigider, ca suvenir, care e și ăsta zece lei. Prețurile nu sunt mai mari decât în oraș, dar de speriat pentru mulți dintre noi”, ne-a declarat o buzoiancă.

Perdea de lumini, agățată de obelisc. FOTO Iulian Bunilă
Perdea de lumini, agățată de obelisc. FOTO Iulian Bunilă

Timp de o lună, în fiecare weekend, pe scena amenajată în mijlocul parcului vor avea loc concerte de muzică ușoară și populară, de la care nu vor lipsi vedete în vogă ale muzicii românești.

Tot aici va avea loc și petrecerea de Revelion, eveniment al cărui protagonist principal va fi Ștefan Bănică Junior. Târgul de Crăciun și Orășelul Copiilor din Parcul Crâng sunt organizate de Primăria Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite