Fasole cu ciolan, asiatic style. Ospăț românesc pregătit de bucătarii asiatici din Buzău, de Ziua Națională VIDEO

0
0

De Ziua Națională a României, bucătarii străini ai unui restaurant buzoian cunoscut pentru meniurile exotice au gătit exclusiv românește, îndrumați de un maestru bucătar de-ai locului. Este gestul pe care l-au gândit asiaticii, cei mai mulți din Nepal, pentru a le mulțumi oamenilor care le-au întins o mână de ajutor pentru a-și întreține familiile aflate la mii de kilometri distanță.

Fasolea cu ciolan, varza călită cu mămăligă, pomana porcului și berbecuții la proțap sunt câteva dintre bunătățile pentru prepararea cărora armata de bucătari asiatici a fost mobilizată de chef Cristi Ice. Fiecare a primit câte o sarcină în misiune culinară organizată în curtea interioară a restaurantului aflat pe șoseaua de centură a Buzăului.

Nepalezul Suklal este unul dintre cei mai experimentați bucătari angrenați în pregătirea mesei festive de la restaurantul buzoian. Mărturisește că a devenit expert și în prepararea mămăligii românești, care seamănă cu un preparat din țara sa.

„Mămăliga este puțin diferită. E tot cam așa dar noi nu punem sare. Mă mai ocup de varza cu ciolan care este foarte bună. Ne place și nouă, ca și românilor. E foarte bună”, spune Suklal.

Unii dintre bucătarii asiatici au făcut mămăliga, după care au perpelit-o pe plită, alții au gătit fasolea și varza călită, extrem de atenți să nu rateze nimic din indicațiile oferite de chef Cristi Ice. De berbecuțul la proțap s-a ocupat Ramesh, cel mai vechi dintre bucătarii asiatici.

Fascinat de țara care i-a oferit un trai mai bun, acesta și-a adus și soția în România. „Îmi plac sarmalele, cu mămăligă, fasolea cu ciolan. Este bună iarna cu ciolan. Eu vorbesc româna, pentru că sunt aici de cinci ani. Este al cincilea an când celebrez Ziua României. Înțeleg mai bine decât vorbesc”, spune Ramesh.

Bucătarii asiatici au gătit exclusiv mâncăruri tradiționale românești, ca gest de recunoștință față de țara care le oferă un venit suficient pentru a-și întreține familiile de acasă. „Am ajutoare de nădejde din Nepal care ne-au adus un omagiu mai devreme urându-ne la mulți ani. Se lucrează ușor cu ei, pentru că sunt foarte deștepți, utili și muncitori”, declară Chef Cristi Ice.

Restaurantul din Buzău este renumit pentru preparatele internaționale care sunt servite aici. Pentru Ziua Națională a României au făcut o excepție, iar în meniu au fost doar mâncăruri tradiționale. Clienții care au trecut pragul restaurantului buzoian au imortalizat scenele de spectacol culinar.

Buzău


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri