Curajul nebun al unei femei din județul Buzău. A alungat cu mâinile goale un urs care-i vâna caprele VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie din Buzău a dat dovadă de un curaj ieșit din comun atunci când a decis să alerge un urs masiv care-i intrase în curte ca să-i sfâșie animalele. Doamna Genica, o femeie de 52 de ani, a mers cu mâinile goale înaintea sălbăticiunii care îi amenința caprele din ogradă. A avut de partea ei un câine, un instinct puternic de a alunga cu orice preț ursul și o voce tare.

Întâlnirea extrem de riscantă a avul loc zilele trecute, într-un cătun al comunei Mânzălești. Animalul intrase printr-o spărtură făcută cu ghearele în gardul metalic și încerca să prindă caprele care fugeau agitate prin grădină. Deși a observat că sălbăticiunea este foarte mare, doamna Genica și-a luat inima-n dinți și a început să alerge spre ea.

Înainte să pornească spre urs, femeia a apucat să-l elibereze din lanț pe cățelul Ursulică. „Când i-am scos lanțul de la gât, câinele a luat-o pe lângă mine și s-a dus direct către urs. Pe la jumătatea grădinii am început să-l filmez cum fugea după câine și se ridica așa în două labe”, ne povestește Genica Șenchiu, din satul Plavățu.

image

Câteva minute bune durează filmarea în care femeia aleargă în direcția ursului. Se observă pe filmare cum doamna Genica intră fără pic de teamă în pădure și strigă din răsputeri pentru a speria ursul.â

„Acum realizez că putea fi ascuns în vreo râpă, în boscheți. Eu m-am dus după el ca să-l alung cât mai departe și să nu se mai întoracă la capre, prin spărtura din gard. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că nu am pățit nimic”, mărturisește doamna Genica.

S-a expus unui risc major

Specialiștii spun că femeia s-a expus unui risc major atunci când a încercat să sperie animalul, gestul ei fiind absolut nerecomandat.

„Urșii au simțurile foarte dezvoltate și era suficient ca persoana în cauză să își facă simțită prezența, fără zgomote sau să alerge spre el. Ursul pleacă atunci când simte prezența omului, doar ursoaica fiind mai agresivă atunci când are pui”, spune Dragos Ștefănescu, de la AJVPS Buzău.

Clipul în care femeia din Plavățu, comuna Mânzălești, apare în timp ce gonește ursul fioros din curtea sa, cu mâinile goale, a devenit viral pe rețelele de socializare și a stârnit ample discuții. În timp ce unii o laudă pentru curajul dovedit, alții spun că trebuia să se pună la adăpost. Doamna Genica spune că ar proceda la fel dacă i-ar veni din nou ursul în curte.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite