Restaurant acasă la tine. Conceptul a fost lansat de doi întreprinzători din Buzău. „Venim cu tot ce trebuie unde ne chemi“ VIDEO

0
Publicat:

Doi tineri din Buzău revoluționează industria ospitalității. Pe scurt, dacă organizezi o petrecere cu mulți invitați, în loc să-i duci la restaurant, vine localul la tine. 

Pe Adrian Radu și Florin Irimia, proprietarii bucătăriei mobile, îi găsim în curtea unei companii producătoare de îngrășământ, la un eveniment cu degustare. Au pregătit un meniu tradițional pentru oaspeți distinși din toată țara, de la fermieri și afaceriști, până la funcționari din ministere. 

Important este să ai spațiu suficient într-o curte sau într-o poiană. Cei doi antreprenori pot transporta ustensilele de bucătărie chiar și în pădure, unde întind mese bogate, cu purceluși la proțap, fripturi tradiționale, platouri cu aperitive.

„Haideți să serviți un babic autentic, cârnații noștri de Pleșcoi. Babicul este produsul nostru local care este cunoscut deja pe plan european. Mai avem apoi un purceluș la proțap, avem pui rotisat și un berbecuț”, este îndemnul lui Adrian adresat mulțimii sosite din toată țara la evenimentul de lansare a unui îngrășământ bio.

Adrian Radu pregătește purecluși la proțap. FOTO I. Bunilă
Adrian Radu pregătește purecluși la proțap. FOTO I. Bunilă

După ce au adus cu dubele ustensilele de bucătărie în aer liber și materia primă, în curtea firmei producătoare de îngrășământ, de numai două ore au avut nevoie tinerii bucătari ca să etaleze surpriza culinară a evenimentului. Au folosit numai produse tradiționale din zona Buzăului.

„Ne-am pregătit pentru circa 120 de persoane cu platouri tradiționale, reci, mezeluri tradiționale făcute aici, la Buzău, iar la felul doi avem proțap, așa cum strămoșii noștri le făceau în urmă cu mulți ani”, spune Florin, partenerul de afaceri al lui Adrian.

Florin Irimia porționează babicul și cârnații de Pleșcoi. FOTO I. Bunilă
Florin Irimia porționează babicul și cârnații de Pleșcoi. FOTO I. Bunilă

Pentru oaspeții pofticioși, au fost insuficiente platourile întinse pe o masă lungă de zece metri. Aperitivul a dispărut în câteva minute în farfurii.

„Mâncarea este foarte bună, gustul românesc. Prezentarea, la fel, excepțională. Ne bucurăm să vedem produse românești, de la fermieri locali, din câte am înțeles. Bravo, băieți, felicitări!”, spune Bogdan Cățoi, fermier din județul Buzău, unul dintre participanții la întrunire.

Festinul culinar, cel mai așteptat moment al evenimentului. FOTO I. Bunilă
Festinul culinar, cel mai așteptat moment al evenimentului. FOTO I. Bunilă

Carnea la proțap, mâncărurile gătite la ceaun, cartofii prăjiți în untură, sunt doar câteva dintre deliciile pe care cei doi bucătari le au în ofertă. Prepară unele bunătăți pe care nu mulți români le-au mâncat până acum.

„Ceea ce avem aici se numește pitușcă. Este compoziția brută a babicului. Este fix carnea de babic nebăgată pe maț. Sunt două feluri de a o servi, prăjită în ulei sau pe grătar”, spune Florin Irimia.

În cei trei ani de la debutul afacerii, cei doi întreprinzători buzoieni au ajuns cu bucătăria lor mobilă în zeci de curți și grădini ale unor milionari, la picnicuri din vârf de munte ori pe malul unor lacuri. Pot transporta ustensilele de bucătărie oriunde sunt solicitați.

„Suntem chemați la nunți, la botezuri, la aniversări și de cele mai multe ori aceste evenimente sunt și în natură. Ne solicită serviciile care sunt mobile. Ajungem la fiecare în intimitatea lui, ca să zic așa, în curtea lui, în casa lui, pe terenul lui, pe câmpul lui”, ne spune Adrian Radu.

Florin și Adi sunt parteneri nu doar de afaceri, ci și în bucătărie. FOTO I. Bunilă
Florin și Adi sunt parteneri nu doar de afaceri, ci și în bucătărie. FOTO I. Bunilă

„Cu siguranță peste o lună de zile noi vom avea un alt eveniment aici, cultural, unde băieții vor fi din nou prezenți la acel eveniment. Vor putea să se bucure de aceste produse naturale inclusiv scriitori români, poeți români, muzicieni români”, declară Mircea Voinea, organizatorul evenimentului.

Adrian Radu și Florin Irimia au capacitatea de a pregăti mâncare chiar și pentru o mie de clienți. Contravaloarea serviciului este stabilită în funcție de numărul de oaspeți anunțat de organizator.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite