Pui de căprioară, adoptat de o căţeluşă. Bambi suge alături de puii ei VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Captură video
Captură video

O căţeluşă cu şase pui a adoptat zilele trecute un ieduţ pe care membrii asociaţiei vânătorilor şi pescarilor din Buzău l-au adus în refugiul destinat animalelor rătăcite sau rănite.

Într-un scurt videoclip, se vede cum micuţa căprioară de numai câteva săptămâni este alăptată de mama adoptivă, care o acceptă lângă căţeluşii ei.

Puiul de căprioară a ajuns săptămâna trecută în grija autorităţilor locale din Buzău, când un trecător l-a observat singur pe aleile parcului Crâng din municipiu. 

A crezut că s-a rătăcit, l-a luat în braţe şi l-a predat membrilor Asociaţei Vânătorilor şi Pescarilor Buzău. 

Odată ajuns în adăpostul asociţiei, iedul de numai câteva săptămâni a fost adoptat de o căţeluşă care i-a permis drăgălaşei creaturi să sugă lapte alături de cei şase pui ai săi.

În refugiul AJVPS pentru animale sălbatice vulnerabile a ajuns între timp un al doilea pui de căprioară, găsit pe un deal de lângă Buzău. 

Specialiştii spun că nu este indicat să atingem puii de căprioară care par abandonaţi. Când căprioara sesizează prezenţa umană în zona în care are puii, se distanţează de ei, lăsându-i ascunşi, astfel crezând că evită pericolul. 

Puii de caprioară se nasc primăvara. Timp de două săptămâni de la naştere, sunt lipsiţi de apărare şi nu-şi pot urma mama pe distanţe mari.  

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Ocupaţia care a smuls din depresie o bătrână rămasă singură într-un cătun din Munţii Buzăului

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite