Peşti morţi, într-un afluent al râului Buzău. Garda de Mediu a deschis anchetă VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa: Garda de Mediu Buzău
Sursa: Garda de Mediu Buzău

Comisarii Gărzii de Mediu Buzău au declanşat o anchetă, după apariţia pe reţelele de socializare a unor fotografii în care apar peşti morţi descoperiţi în albia râului Bălăneasca. Acesta este un afluent al râului Buzău.

În fotografiile postate de un localnic apar peşti de dimensiuni mici şi foarte mici. Comisarii de mediu au mers sâmbătă, 21 mai, pe raza comunei Cozieni să ia probe din apa râului Bălăneasa. 

”Împreună cu reprezentanţi din cadrul ABA-Buzău Ialomiţa s-au deplasat în zonă, în vederea monitorizării, cursului de apă Bălăneasa, prelevând probe în vederea stabilirii indicatorilor de calitate ai apei care au fost depăşiţi”, transmite Garda de Mediu Buzău.  

Reprezentanţii Primăriei Cozieni le-au predat echipelor de verificare câteva exemplare de peşti morţi la laboratorul DSVSA Buzău, pentru a stabili cauza morţii. 

După o primă evaluare la faţa locului rezultă că nu ar fi vorba despre poluare, cred specialiştii. Cauza exactă a morţii peştilor va fi cunoscută peste câteva zile.

”Nu putem considera, în acest moment, că este poluare a cursului de apă. În termen de cinci zile de la recoltarea probelor de către specialişti din cadrul ABA Buzău-Ialomiţa, când se vor primi buletinele de analiză a indicatorilor de calitate a apei, vom avea răspunsul cu certitudine la fenomenul întâmplat”, anunţă Garda de Mediu Buzău.

Râul Bălăneasa este un afluent al râului Buzău care izvorăşte din zona Brătileşti - Culmea Ivăneţu şi, până la confluenţă, traversează localităţile Brătileşti, Brăeşti, Valea Fântânei, Bozioru, Bălăneşti, Cozieni, Trestia, Lunca Frumoasă şi Pârscov.

 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Ocupaţia care a smuls din depresie o bătrână rămasă singură într-un cătun din Munţii Buzăului

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite