„Circulă un urs printre casele cetăţenilor”, avertisment adresat localnicilor dintr-o comună buzoiană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa George Ionaşc
Sursa George Ionaşc

Se înmulţesc apariţiile urşilor în apropierea satelor din zona de munte a judeţului Buzău. Localnicii din Bisoca sunt terorizaţi în aceste zile de sălbăticiuni, iar cel mai recent atac a avut loc în noaptea de 23 spre 24 mai. ”Pe Recea circulă un urs printre casele cetăţenilor”, este avertismentul apărut ”Bisoca, sub teroarea urşilor”.

Pentru a semnala apariţiile din ce în ce mai dese ale urşilor, cu scopul de a-şi avertiza consătenii şi de a atrage atenţia autorităţilor, George Ionaşc, un localnic din Bisoca, a creat un grup pe Facebook unde apar imagini greu de privit.

Seria alarmelor publicate a fost reluată pe 22 mai, ”după o perioadă lungă de linişte în ceea ce priveşte atacul urşilor în gospodării”. 

”Alarma este dată în satul Şilării-Lacurile, de dl Alex Senchiu, persoană ce face apel la autoritatea administrativă a comunei pentru a pune in aplicare pârghiile legale pentru combaterea acestor dăunători”, a postat George Ionaşc pe grupul ”Bisoca, sub teroarea urşilor”.

Cea mai recentă postare pe grupul comunităţii din Bisoca ilustrează prăpădul pe care un urs l-a produs, luni noapte, într-o gospodărie din satul Lacurile. Sălbăticiunea a lăsat în urma sa un porc rănit şi pagube la grajdul în care a pătruns.  

Buzoianul care administrează grupul ”Bisoca, sub teroarea urşilor” susţine că urşii au ajuns să plimbe printre casele oamenilor şi sunt un real pericol. 

”Din nou oamenii satelor bisocene trăiesc sub teroarea urşilor. Acest exemplar se afla la ora 8.30 la intersecţia drumurilor comunale  Şilării-Lacurile - Recea”, a transmis George Ionaşc.

Potrivit autorităţilor din Bisoca, în ultimele două săptămâni au fost înregistrate peste 15 atacuri pe timpul nopţii. Oamenii cred că atacurile din ultimele nopţi au fost date de acelaşi urs. 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Ocupaţia care a smuls din depresie o bătrână rămasă singură într-un cătun din Munţii Buzăului

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite