Primarul comunei Cislău, Dumitru Mitroiu, declarat incompatibil de către ANI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul comunei Cislău, Dumitru Mitroiu, a fost declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate. Potrivit site-ului ANI, Mitroiu se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 31 mai 2011.

De la această dată, Mitroiu deţine simultan funcţia de primar şi calitatea de reprezentant al comunei Cislău în Adunarea Generală a Asociaţilor în cadrul S.C. Salub ECO CIS SRL, aceasta fiind societatea de salubrizare a localităţii, aflată în subordinea Consiliului Local Cislău.

Potrivit ANI, Mitroiu a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris, primarul din Cislău depunând la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Conform aceleiaşi surse, persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate şi în cazul căreia există o sentinţă definitivă este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

Citeşte şi: TITULARIZARE 2014 BUZĂU Doar 41,94 % dintre candidaţii la un post în învăţământ au obţinut medii peste 5

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite