Număr de infectări cu SARS-CoV-2 în creştere, la o secţie a spitalului de Neuropsihiatrie Săpoca

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Sosesc rezultatele probelor prelevate zilele trecute de la cadrele şi pacienţii din Spitalul de Psihiatrie Săpoca. Numai la secţia exterioară Ojasca au fost depistate pozitiv COVID-19 şase persoane, doi pacienţi şi patru angajaţi.

Direcţia de Sănătate Publică din Buzău a demarat o anchetă epidemiologică la Spitalul de Psihiatrie din Săpoca după ce, miercuri, trei paciente au fost confirmate cu noul coronavirus. 

Este vorba despre două femei care erau internate în Secţia exterioară de la Ojasca şi o a treia pacientă, din Secţia de Psihiatrie Cronici a unităţii din Săpoca.

Pacientele din Secţia Ojasca au fost transferate în Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, unitate de suport pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Pacienta din Secţia de Psihiatrie cronici a fostinternată în Spitalul Judeţean Buzău.

Ulterior, patru cadre medicale din secţia Ojasca au ieşit pozitive la COVID-19. Este vorba despre două asistente, o infirmieră şi un supraveghetor.

În urmă anchetei, epidemiologii au descoperit peste 70 de contacţi ai celor şapte cazuri confirmate cu coronavirus, atât angajaţi ai spitalului cât şi pacienţi. Unii au fost deja testaţi şi se aşteaptă rezultatele testelor, alţii sunt monitorizaţi.

În judeţul Buzău au fost confirmate, vineri, 29 de cazuri noi de infecţie cu coronavirus, judeţul ajungând la un total de 883 de bolnavi de la debutul pandemiei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite