Nou salt al numărului de noi infectări cu SARS-CoV-2 în Buzău. Virusul a pătruns şi în Spitalul de Psihiatrie Săpoca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

DSP anunţă că, în ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Buzău au fost confirmate 24 de cazuri de COVID-19, doi pacienţi fiind testaţi şi diagnosticaţi în laboratoare private. Coronavirusul a ajuns şi în Spitalul de Psihiatrie  Săpoca. O pacientă care era internată aici şi o alta, care fusese spitalizată în secţia exterioară de la Ojasca, au fost confirmate cu COVID-19.

Pacienţii nou confirmaţi au vârste cuprinse între 16 şi 80 de ani şi au fost internaţi, atât la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, cât şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău.

Mai grav, spun autorităţile, este că noul coronavirus a ajuns şi în Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri de Siguranţă de la Săpoca. 

O pacientă care era internată aici şi o alta, care fusese spitalizată în secţia exterioară de la Ojasca, au fost confirmate cu COVID-19. 

După ce au fost testate pozitiv, cele două femei au fost transportate şi internate la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, unde sunt tratate de virusul SARS-CoV-2, dar şi de afecţiunile psihice pe care le au. 

Una dintre ele are inlusiv sechele în urma unui accident vascular cerebral. 

În urma confirmării celor două cazuri din Spitalul de Psihiatrie Săpoca, DSP a dispus o serie de măsuri la nivelul unităţii medicale şi a secţiei exterioare din localitatea Ojasca. Au fost identificaţi contacţii, 74 la număr, şi au fost testaţi. Ulterior, s-a efectuat o dezinfecţie a tuturor secţiilor, ca măsură de a preveni răspândirea noului coronavirus.

De asemenea, încă un angajat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Buzău a fost confirmat cu infecţie cu coronavirus. Astfel, în acest moment, instituţia ajunge să numere 9 angajaţi bolnavi de COVID-19.

Conform autorităţilor sanitare, numărul total de cazuri pozitive din judeţul Buzău a ajuns la 883, 550 persoane fiind declarate vindecate şi externate. De asemenea, numărul total de decese COVID-19 înregistrat, în judeţul Buzău, de la începutul pandemiei, este de 24.

Vă mai recomandăm şi:

VIDEO Accident groaznic surprins de camere în poarta unui post de poliţie. Maşina s-a dezmembrat pur şi simplu

Dr. Virgil Musta: „Respectaţi trei măsuri simple, vă rog! Probabil e mai greu de crezut acum pericolul care încă ne paşte”

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite