Mașină prăbușită într-un râu după ce s-a rupt puntea pe care o traversa, la Gura Teghii-Buzău. Trei oameni răniți

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un incident grav a avut loc luni, în jurul orei 18.00, în comuna Gura Teghii din județul Buzău, atunci când o mașină cu trei persoane la bord a căzut în apă după ce puntea pe care o traversau s-a rupt.

Puntea era destinată pietonilor. SURSA Vinetisu Nehoiu Buzau
Puntea era destinată pietonilor. SURSA Vinetisu Nehoiu Buzau

Conform informațiilor obținute de la martori din zonă, un localnic în vârstă de 43 de ani conducea un autoturism de teren, având în mașină doi bărbați din aceeași localitate. Ei au decis să traverseze un râu folosind o veche punte care era destinată exclusiv circulației pietonale.

Din păcate, șufele punții s-au rupt sub greutatea autoturismului 4×4, iar vehiculul a căzut în albia râului. În urma impactului, șoferul și un pasager au suferit răni ușoare, în timp ce tânărul de 26 de ani aflat pe locul din dreapta s-ar fi lovit la cap și la coloană.

La fața locului a intervenit o autospecială de la Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Buzău, care l-a preluat pe tânărul rănit și l-a transportat la spital pentru îngrijiri medicale suplimentare.

Autoritățile au declarat că se va întocmi un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar cercetările sunt în desfășurare pentru a stabili circumstanțele exacte ale incidentului.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Buzău au precizat că mașina implicată nu avea dreptul să circule pe puntea respectivă, deoarece aceasta era destinată exclusiv pietonilor și lega două drumuri comunale, respectiv DC 76 și DC 173.

image

Fotografiile postate pe rețeaua de socializare Facebook evidențiază faptul că puntea era veche, iar cablurile metalice care o susțineau erau ruginite. Acesta a fost și motivul pentru care aceste cabluri s-ar fi rupt sub greutatea autoturismului.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite