Motivul incredibil invocat de un șofer care circula cu 243 de km/h pe o porțiune de autostradă de 6 km

0
Publicat:

Un șofer din județul Buzău a fost depistat în timp ce conducea cu 243 de km/h în județul Brașov. Șoferul a spus că dorea să le arate celor trei copii din mașină cât de rapid este autoturismul

Șofer prins cu 243 de km/h lângă Brașov FOTO IPJ Brașov
Șofer prins cu 243 de km/h lângă Brașov FOTO IPJ Brașov

Un bărbat din județul Buzău a fost surprins de polițiștii rutieri din Brașov în timp ce conducea un autovehicul sport cu viteza de 243 de km/h. Potrivit purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Brașov, agent șef principal Daniel Zontea, acesta reprezintă un record în ce privește înregistrările făcute de aparatele radar din județ.

Mult mai grav este însă faptul că, întrebat de polițiști de ce rula cu o asemenea viteză, bărbatul a spus că dorea să le arate celor trei copii care se aflau cu el în mașină cât de rapidă este aceasta.

Polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Râșnov au surprins cu aparatul radar un autoturism care circula cu viteza de 243 km/h, pe sectorul de autostradă A3, în județul Brașov. Recordul deosebit de periculos a fost înregistrat în data de 2 iunie, într-o acțiune pe care polițiștii brașoveni au organizat-o pentru a menține climatul de siguranță rutieră pe drumurile publice din județ,  în contextul mini vacanței prilejuite de sărbătoarea Rusaliilor”, a precizat Daniel Zontea.

Agenții de la Rutieră au fost curioși să afle ce l-a îndemnat pe șofer să apese atât de mult pedala de accelerație. Explicația conducătorului auto a avut darul să stârnească îngrijorare în rândul polițiștilor.

După ce l-au tras pe dreapta pe conducătorul auto, un bărbat din județul Buzău, polițiștii au fost extrem de îngrijorați când au observat că în vehiculul sport se mai aflau alți trei copii, cărora șoferul nu dorea decât să le demonstreze cu ce viteză maximă poate rula autovehiculul său”, a mai declarat Daniel Zontea.

Din fericire, această acțiune periculoasă a fost oprită la timp de polițiști, iar pentru viteza cu care a circulat, bărbatul a fost amendat și i s-a suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 120 de zile de la momentul identificării, ceea ce a făcut ca deplasarea să fie continuată de o altă persoană.

Polițiștii brașoveni au depistat alți 5 conducători auto care au încălcat regimul de viteză în această a doua zi a mini vacanței. Trebuie precizat că autostrada A3, în apropiere de Brașov, are numai 6 kilometri, ceea ce face ca la o viteză de 243 de km/h drumul să fie parcurs în mai puțin de un minut și jumătate.

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite