Sindicaliștii buzoieni din educație, nemulțumiți de „pomana“ guvernanților. Anunță că nu vor renunța la grevă VIDEO

0
Publicat:

Peste 500 de cadre didactice și nedidactice au protestat miercuri, 31 mai 2023, în fața Prefecturii Buzău, pe fondul nemulțumirilor salariale. Deși Guvernul a venit cu propuneri noi, profesorii buzoieni au transmis că nu vor „pomana” guvernanților.

Dascălii se declară la fel de hotărâți să continue greva generală. Noi proteste în stradă sunt anunțate pentru săptămâna viitoare.

La fel ca şi în zilele anterioare, cadrele didactice și nedidactice buzoiene au venit la protest cu pancarte şi vuvuzele.

Angajaţii din sistemul de educaţie au scandat aceleaşi mesaje prin care cer respect şi demnitate, anunţând în acelaşi timp că nu vor ceda până când nu vor vedea scris, negru pe alb, că solicitările lor au fost acceptate de Guvern.

Liderul de sindicat Ion Dobre a răspuns unor acuzații apărute în spațiul public, din partea unor părinți nemulțumiți de greva dascălilor, potrivit cărora mulți dintre profesori își rotunjesc veniturile din meditații, iar aceste câștiguri nici măcar nu ar fi declarate la Fisc.

Ion Dobre, liderul Sindicatului Învățământului Preuniversitar (SIP) Buzău, a anunţat că a obținut deja aprobări pentru a protesta, în acelaşi loc, şi săptămâna viitoare.

Principala revendicare a angajaților din educație este majorarea cu 25 la sută a salariilor, până la intrarea în vigoare a Legii Salarizării Unitare.

La negocierile de marți cu liderii sindicatelor din educație, reprezentanții Guvernului le-au promis dascălilor carduri speciale cu câte 4.000 mii de lei, în două tranșe anuale, și 1.500 de lei pentru restul personalului.

Condiția ar fi ca profesorii să justifice în ce mod cheltuie o parte din bani. Sindicaliștii din Educație nu sunt de acord cu aceste propuneri, pe care le consideră a fi „pomană”.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite