Începe sezonul vacanțelor de iarnă. De Ziua Națională, zeci de turiști ajung cu rulotele în ținutul vulcanilor noroioși

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spiritul sărbătorilor începe să se facă simțit în pensiunile și localurile turistice din Ținutul Buzăului. Zeci de rulotiști sunt așteptați încă din prima zi a lunii decembrie să petreacă Ziua Națională într-un camping de lângă Vulcanii Noroioși. Gazdele sunt în toi cu pregătirile, mai ales la bucătărie, unde pe lângă tradiționala fasole cu ciolan sau cârnați de Pleșcoi vor pune pe masă multe bunătăți locale.

image

În perioada sărbătorilor de iarnă, campingul de la Vulcanii Noroioși va găzdui zeci de rulote și campere, ai căror proprietari au făcut deja rezervări. Mulți și-au anunțat prezența începând cu Ziua Națională.

„Vom avea sejur 30 noiembrie - 1 decembrie, după care după 5 decembrie avem satul lui Moș Crăciun. Toate rulotele de la noi din camping, care vin aici, au în interior un sistem de încălzire, ca și într-un apartament. În prețul de campare de 50 de lei pentru această perioadă avem locuri unde putem distribui energie electrică și apă”, spune Aurel Boboc, administratorul campingului.

Capacitatea parcului de rulote de la Pâclele Mici este de 60 de vehicule, care au posibilitatea de a se conecta la utilități. Turiștii au la dispoziție inclusiv o bucătărie comună, unde pot găti și socializa în același timp.

„Avem asigurat pentru ei acoperit aceste grătare și sobe unde să știți au făcut de multe ori ciorbele ca la mama acasă, unde sunt protejați de ploaie, de vânt, se mai încinge și câte o masă tovărășească între ei”, spune administratorul campingului.

image

Turiștii sunt așteptați cu bucate alese, pentru care bucătarii complexului fac deja pregătiri. Se scot murăturile din cămară, băuturile și se fac stocurile de materie primă pentru bunătățile promise pentru mesele festive.

„În ziua de 1 Decembrie ne așteptăm turiștii cu produse tradiționale, avem o iahnie de fasole cu cârnați, dar care de 1 decembrie va fi cu ciolan”, ne spune Claudia Dumitrescu, bucătar în cadrul complexului.

image

Vor fi pregătite zeci de kilograme de fasole cu ciolan sau cu cârnați de Pleșcoi, ca să le ajungă tuturor turiștilor care petrec sejurul de 1 Decembrie în campingul de la Vulcanii Noroioși. Surpriza sezonului va fi însă tigaia picantă, cu piept de pui și ardei copt. Toate ingredientele provin din mica fermă a campingului de rulote și de la grădinari din satele vecine.

„În acest preparat ingredientul cel mai important este ardeiul copt, tot așa, conservat, copt și pus la borcan, pe care îl păstrăm la beci. Avem carne de pui, piept de pui, care este prăjită, o adăugăm și pe ea după care punem și pătrunjel”, ne explică doamna Claudia.

image

În complexul aflat în rezervaţia naturală de la Vulcanii Noroioşi, județul Buzău, sunt la fel de bineveniți și drumeții care ajung cu mașini mici și poposesc aici doar câteva ore. Campusul de rulote de la Pâclele Mici se află la doar 130 de kilometri distanţă de Bucureşti.

Sute de turiști sunt așteptați în minivacanța de Ziua Națională și în toată luna decembrie să viziteze județul Buzău, faimos nu doar pentru vulcanii săi noroioși. Printre obiectivele importante se află Muzeul Chihlimbarului de la Colţi, aşezările rupestre, stațiunea balneară Sărata Monteoru, toate acestea putând fi vizitate parcurgând un circuit de aproximativ 200 de kilometri.

Pe traseu sunt numeroase pensiuni și puncte gastronomice, unde călătorii pot savura bunătăți naturale. În județul Buzău sunt șase puncte gastronomice locale. Este vorba despre „Chez Simonne” (din Berca), „Valea Sibiciului” (din Pătârlagele), „Zestrea Bisoceană” (situată în comuna Bisoca), „Ferma Ivașcu” (din localitatea Mihăilești), „Poiana Mărului” (comuna Bisoca) și „Pensiunea Carmen” (din satul Deleni, comuna Vintilă Vodă).

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite