Incendiu la un depozit de materiale reciclabile din Buzău. A fost emis mesaj Ro-Alert VIDEO

0
0
Autorităţile au emis un mesaj Ro-Alert foto news.ro
Autorităţile au emis un mesaj Ro-Alert foto news.ro

Un incendiu a izbucnit, marţi, la un depozit de materiale reciclabile din Buzău, iar pompierii intervin cu peste zec maşini şi o autoscară pentru stingerea acestuia. Până în prezent nu s-au semnalat victime. A fost emis mesaj Ro-Alert din cauza fumului dens.

UPDATE Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, incendiul a izbucnit marţi, după ora 11.00, la un depozit de electrocasnice din Buzău. Focul s-a întins pe o suprafaţă de 500 de metri pătraţi şi există posibilitatea să se extindă la o hală învecinată.

Nu sunt victime, spun pompierii, care acţionează pentru stingerea incediului cu maşini de stingere şi o autoscară sosite din mai multe judeţe.

Pentru că sunt înregistrate degajări mari de fum, a fost transmis mesaj RO-ALERT cetăţenilor din zonă afectată, au mai anunţat salvatorii. Norul de fum gros se deplasează către nord-est, localnicii din cartierul Mihai Viteazu fiind cei mai afectaţi de mirosul chimic şi funinginea degajată de incendiu. 

„Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie privind evoluţia norului de fum din zona municipiului Buzău se apreciază că în cursul acestei zile vântul va sufla slab şi moderat, cu scurte intensificări (30- 40 km/h) şi se va realiza predominant dinspre sud-vest către nord-est, astfel că norul de fum se va deplasa treptat către nord-est. În intervalul menţionat, în zona de interes cerul va fi variabil şi nu se vor semnala precipitaţii”, potrivit unui comunicat ANM.

ŞTIREA INIŢIALĂ Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, un incendiu a izbucnit la un depozit de materiale reciclabile (electrocasnice) din Buzău, pe o suprafaţă de aproximativ 500 de mp, cu posibilităţi de propagare la o hală învecinată.

Până la acest moment, nu sunt victime.

Se acţionează pentru stingerea incediului cu 8 maşini de stingere şi 1 autoscară.

Având în vedere degajările mari de fum, a fost transmis mesaj RO-ALERT cetăţenilor din zonă afectată.

Circulaţia este oprită, la ieşirea din municipiul Buzău către Ţinteşti, din cauza fumului foarte dens.

De asemenea, au fost chemaţi în ajutor pompieri de la serviciile private.

Acolo ard carcase de frigidere, depozitate în aer liber.

Citeşte şi:

Tineri fugiţi din izolare, sancţionaţi după ce au fost găsiţi într-o parcare. O ceartă între ei a atras atenţia unor poliţişti

„Biblia“ vaccinului anti-COVID, tradusă pe înţelesul oamenilor de către preoţi

Buzău


Ultimele știri
Cele mai citite