Tineri fugiţi din izolare, sancţionaţi după ce au fost găsiţi într-o parcare. O ceartă între ei a atras atenţia unor poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cuplu de buzoieni care ar fi trebuit să stea în izolare după sosirea în ţară din Austria a ieşit zilele trecute în drumeţie prin judeţul Buzău. Cei doi au fost prinşi şi sancţionaţi de poliţie după ce, opriţi într-o parcare, au pornit o ceartă care a atras atenţia unui echipaj aflat în patrulare.

Potrivit poliţiştilor, protagoniştii întâmplării sunt un bărbat în vârstă de 32 de ani şi o tânără de 19 ani, ambii din municipiul Râmnicu Sărat, care s-au întors recent din Austria.

Deşi li s-a adus la cunoştinţă faptul că trebuie să stea în izolare la domiciliu, pentru a fi evitat orice risc de îmbolnăvire, cei doi nu s-au conformat iar vineri, 15 ianuarie, au plecat de acasă şi s-au oprit la popasul Merei. 

Treceau neobservaţi de poliţişti dacă cei doi iubiţi nu se luau la ceartă într-o parcare. După legitimarea râmnicenilor, a ieşit la iveală că aceştia ar fi trebuit să stea în izolare la domiciliu, după ce s-au întors din Austria.

Cei doi tineri au fost sancţionaţi contravenţional conform Legii nr. 55/2002 privind unele măsuri pentru pevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. 

Pentru că cei doi tulburau liniştea şi ordinea publică, au fost amendaţi şi conform Legii 61/1991R pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

În total, în weekend, poliţiştii au aplicat 156 sancţiuni contravenţionale, dintre care 122 de sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecţie şi 18 de sancţiuni pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie.

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite