Nepalezul Ramesh şi reţeta sa de biban la grill, cu garnitură de broccolini călit în ulei de măsline VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ramesh este bucătar la Garden Restaurant Foto Iulian Bunilă
Ramesh este bucătar la Garden Restaurant Foto Iulian Bunilă

Peştele este la mare căutare, în luna decembrie, pentru a fi pus pe masă în zilele cu dezlegare la peşte şi în noaptea de Anul Nou. Dacă sunteţi în criză de idei, vă sare în ajutor Ramesh, un experimentat bucătar din Nepal, venit la un restaurant din Buzău să prepare meniuri exotice.

Pe scurt, reţeta lui Ramesh te învaţă cum să pregăteşti bibanul de mare cu broccolini, fierte câteva minute şi apoi trase în tigaia cu ulei de măsline şi unt. 

Înainte de a prepara peştele la grill cu broccolini, sau baby broccoli, trebuie să vă asiguraţi că aveţi următoarele ingrediente: un cubuleţ de unt, ulei de măsline, usturoi mărunţit, sos de soia, oţet, sare, piper, piper roşu, ardei iute, rozmarin şi câteva felii de portocale.

Mai întâi puneţi pe grill peştele eviscerat şi presărat cu sare iar în paralel încălzim apă într-o cratiţă mică, în care să încapă câteva bucheţele de broccolini.

”Broccolini este mai gustos şi mai sănătos decât broccoli. Se combină foarte bine cu peştele, dar şi cu carnea de vită. Servit cu biban de mare, în cazul nostru, dă o savoare deosebită”, spune Ramesh, bucătar la Garden Restaurant.

buzau

Sfatul bucătarului asiatic este de a regla puterea grătarului electric la 70 de grade Celsius. Odată pus pe plită, aveţi grijă permanent să întoarceţi peştele, ca să nu se ardă, ci doar să prindă nuanţa aurie. 

În timp ce peştele se rumeneşte, pregătiţi buchetele de broccolini.   

”Când bibanul este aproape gata, puneţi legumele în apa opărită şi le ţineţi la fiert în jur de un minut. Înainte se pune sare în apă, pentru ca leguma fiartă să îşi păstreze culoarea vie, frumoasă. Nu puneţi capac şi amestecaţi continuu”, spune Ramesh.

Între timp, înainte ca peştele să se rumenească, pe un alt ochi al aragazului puneţi o tigaie cu puţin ulei de măsline, câteva bucăţi de usturoi şi un cubuleţ de unt. 

”Când usutoiul începe să devină maro, scoateţi legumele de la fiert şi le mutaţi în tigaie. Adăugaţi sare, piper, amestecaţi legumele, mai presăraţi puţin chilli şi vreo patru linguri de sos de soia. Când simţiţi că legumele sotate au prins consistenţa potrivită, aranjaţi totul pe platou, lângă peşte. 

Garnitura se poate completa cu câteva felii de portocale proaspete, ardei copt şi puţin rozmarin. Acest preparat poate fi combinat perfect cu un vin roşu sau rose.  

Vă mai recomandăm şi:

VIDEO Turiştii români redescoperă Vulcanii Noroioşi după lunga perioadă de restricţii impuse de pandemie

FOTO Start în modernizarea unui drum turistic din judeţul Buzău, neasfaltat de peste patru decenii

Buzău

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite