Explicațiile unui psihiatru despre motivul uciderii fetei de 12 ani, găsită în lada patului: „Au dorit să excludă acest copil”

0
Publicat:

Un psihopat și o femeie îngustă la minte, așa sunt caracterizați în cei mai simpli termeni suspecții în cazul fetei de 12 ani care a fost găsită moartă în lada patului, într-un bloc din Sectorul 4 al Capitalei.  Este vorba despre mama și concubinul acesteia. „Acest copil era o piedică în calea derulării comportamentelor care îi legau”, este de părere un reputat psihiatru.  

femeie retinuta

Trupul neînsuflețit al copilei de 12 ani a fost găsit într-un apartament din Sectorul 4 al Capitalei, băgat într-un sac de plastic, într-o stare avansată de descompunere. Cel care a făcut macabra descoperire a fost proprietarul apartamentului, pe care mama fetei îl închiriase, împreună cu concubinul său.

Din primele cercetări, se pare că fata în vârstă de 12 ani mersese în vizită la mama sa, în perioada sărbătorilor Pascale. Ar fi petrecut sărbătorile alături de ea și de iubitul său. La scurt timp, mama a primit un apel telefonic de la rudele tatălui, care i-au cerut să o aducă pe copilă la ei.

Pe data de 21 aprilie 2023, ziua în care fetița trebuia să se întoarcă la tatăl ei biologic, mama nu a mai răspuns deloc la mesaje. După mai multe zile în care tatăl a încercat să ia legătura cu ea, el s-a decis să anunțe poliția. Pe 3 mai, bărbatul le-a spus oamenilor legii că fiica lui a dispărut, însă a precizat că nu știe adresa de domiciliu a fostei soții.

În aceeași zi, fata a fost dată în consemn la frontieră. După fix o lună, cadavrul copilei a fost descoperit. Rudele fetei de 12 ani au observat în presă că un cadavru a fost găsit în blocul din Sectorul 4 și au făcut imediat legătura.

„La data de 06.06.2023, în baza concluziilor expertizei genetice judiciare efectuate de Institutul Național de Criminalistică, s-a stabilit că persoana decedată, găsită într-un sac din plastic în lada canapelei unei locuințe din mun. București, sector 4, este o minoră în vârstă de 12 ani, identificarea având loc prin compararea profilului genetic al cadavrului cu profilul genetic al tatălui minorei”, se arată în comunicatul de presă.

Porivit medicului psihiatru Maria Cristache, faptul că protagoniștii „au dispărut în neant ridică mari semne de întrebare că mama ar fi străină de dispariția propriului copil”. „Ancheta va scoate la iveală rolul ei în toată această tragedie. Este greu de imaginat ușurința cu care s-a curmat viața acestui copil, de 12 ani, oricât de mult ar fi greșit, oricât de nepermis ar fi ieșit din raza lor de supraveghere, de educație”, ne-a declarat psihiatrul Maria Cristache.

Maria Cristache a fost manager al Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca
Maria Cristache a fost manager al Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca

Medicul buzoian este de părere că avem de-a face cu un psihopat, cel mai probabil autorul crimei, și o femeie cu un nivel scăzut de discernământ, incapabilă să judece normal gravitatea faptei la care probabil a asistat, după care a tăinuit-o fără nicio umbră de remușcare.  

„Sunt ferm convinsă că ancheta va scoate la iveală lucruri greu de imaginat pe care numai o minte cât se poate de bolnavă și de anormală a putut să le comită cu atâta lipsă de discernământ. Mă tem că mama este într-o relație plină de compromis. Mama, din ce am văzut în relatările anterioare, denotă o incultură și un nivel de intelect la limită. La concubin, se văd clar trăsăturile psihopatice care au concurat și au determinat, i-au făcut de fapt să ajungă să comită această nenorocire”, este de părere psihiatrul Maria Cristache.

Moartea fetei de 12 ani este învăluită în mister. Printre puținele elemente din anchetă care au fost comunicate sunt și indiciile ce conduc spre ipoteza unei morți violente. Actul criminal a fost unul premeditat, crede medicul buzoian.  

„Impulsul a pornit probabil de la faptul că acest copil era o piedică în calea derulării comportamentelor care îi legau, care îi făceau să supraviețuiască într-o asemenea relație de mai mult timp. Au dorit să excludă acest copil dar maniera și rațiunile crimei rămân un mister până când ancheta va scoate la iveală și va aduce în fața legii pe cei doi protagoniști de la care se vor lua date”, este de părere psihiatrul Maria Cristache.

Mama fetei găsită moartă în lada patului, într-un bloc din Sectorul 4 al Capitalei, a fost prinsă de polițiști în Spania, pe 6 iunie, după ce autoritățile române au lansat o alertă la nivelul UE. Femeia a spus în timpul audierii că nu era acasă când a murit fiica ei. Le-a mărturisit polițiștilor că a fost plecată pentru scurt timp de acasă și că, atunci când s-a întors, fata nu mai era acolo. Concubinul ei i-ar fi spus că aceasta a plecat înapoi la tatăl ei, care avea custodia. La scurt timp, cei doi au plecat în Spania.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite