Evaluare Națională 2023. Peste 200 de absolvenți de gimnaziu din Buzău au lipsit de la prima probă a examenului VIDEO

0
Publicat:

Emoții mari pentru absolvenții de clasa a VIII-a care au început luni Evaluarea Națională 2023. Elevii au susținut proba scrisă la Limba și Literatura Română. La ieșirea din sălile de examen, cei mai mullți dintre copii au spus că subiectele au fost mai ușoare decât de așteptau iar acum așteaptă cu sufletul la gură proba la Matematică.

Un număr de 226 de elevi buzoieni, înscriși la Evaluarea Națională, nu s-au prezentat la examenul de luni.

Încrezători că vor obține nota pe care și-o doresc; cu acest gând au părăsit sălile de examen cei mai mulți dintre absolvenții de clasa a VIII-a din municipiul Buzău. La proba de Limba și Literatura Română, elevii au primit la primul subiect două texte epice, iar la subiectul al doilea, caracterizarea personajului Lia din povestea „Limir-împărat”, de Ioan Slavici.

Unii dintre elevii care au ieșit din sălile de examen spuneau că subiectele au fost mai ușoare decât la simularea care a avut loc în urmă cu trei luni. Alții, în schimb, mărturiseau că anumite subiecte chiar i-au pus în dificultate.

Unii dintre elevii care au susținut testul scris la română au debordat de optimism la ieșirea din sala de examen.

Emoții mari au, în această perioadă, și părinții și bunicii copiilor care susțin primul examen important din viața lor. Ei cred că anii de pandemie, cu aproape doi ani de școală online, la care se adaugă greva profesorilor, ar putea afecta performanța elevilor din această promoție.

Cei mai mulți dintre elevii de clasa a VIII-a spun că s-au pregătit suplimentar la Română și Matematică. Alții, sunt mulțumiți cu ce au deprins exclusiv în timpul orelor de curs.

La nivelul județului Buzău, dintr-un total de 3.540 de elevi înscriși la proba de română, 226 dintre aceștia nu s-au prezentat. Pentru elevii de clasa a VIII-a, urmează acum proba la matematică, programată miercuri, 21 iunie. Primele rezultate se vor afișa pe 28 iunie, iar cele finale, de după contestații, pe 4 iulie 2023.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite