Escrocherie cu mașini. A amanetat un vehicul împrumutat pentru înmatriculare

0
Publicat:

Un buzoian s-a trezit cu mașina recent adusă din străinătate amanetată de o cunoștință căreia, cu ceva vreme în urmă, i-o încredințase pentru a o înmatricula. Păgubitul a făcut plângere la Poliție.

Polițiștii l-au reținut pe șarlatan. SURSA Poliția Română
Polițiștii l-au reținut pe șarlatan. SURSA Poliția Română

Potrivit anchetatorilor, în cursul lunii septembrie 2022, un bărbat din comuna Chiojdu, Buzău, a încredințat autoturismul recent cumpărat din străinătate, împreună cu documentele de proveniență ale maşinii, unui individ recomandat de către o cunoștință ca fiind „descurcăreț”.

Acesta i-a promis proprietarului că, în baza unui comision simbolic, va efectua autentificarea în vederea înmatriculării autoturismului într-un interval scurt de timp. Ulterior expirării termenului stabilit conform înțelegerii, proprietarul mașinii în valoare de peste 14.000 de euro a cerut returnarea vehiculului, dar s-a trezit că este refuzat.

Păgubitul a sunat la 112 pentru a cere ajutorul polițiștilor. Din cercetările efectuate de anchetatorilor a reieşit că principalul bănuit este tânărul de 34 de ani, din municipiul Buzău. Acesta garantase cu mașina bărbatului din Chiojdu un împrumut făcut la o casă de amanet.

„În urma investigaţiilor poliţiştii au stabilit că, prin folosirea a două înscrisuri olografe, din care rezulta în mod fals că acesta este proprietarul autoturismului, ar fi indus în eroare reprezentanții unei case de de împrumut din municipiul reşedinţă de judeţ. Astfel, lăsând drept garanție autoturismul, ar fi obținut 30.000 lei”, se arată într-un comunicat al IPJ Buzău.

Poliţiştii au descoperit autoturismul la punctul de lucru al casei de amanet şi au dispus măsura indisponibilizării, în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, având în vedere faptul că escrocul nu figurează ca deţinător de permis de conducere, în cauză au fost demarate cercetări şi cu privire la conducerea unui vehicul fără permis de conducere. 

„În ziua de 24 noiembrie 2022, poliţiştii de investigaţii criminale de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, a unui tânăr de 34 de ani din municipiul Buzău sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, abuz de încredere,fals în înscrisuri sub semnătură privată și înșelăciune”, transmite IPJ Buzău.

În urma probatoriului administrat, escrocul a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru înșelăciune, abuz de încredere, fals în înscrisuri sub semnătură privată și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În cursul zilei de joi, acesta urmează a fi prezentat parchetului cu propunerea de sesizare a instanţei, în vederea arestării preventive.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite