Prins beat la volan de două ori în doar trei ore. I-a venit de hac același echipaj de Poliție

0
0

Un şofer din județul Neamț a săvârșit două infracţiuni de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, într-un interval de trei ore. A fost prins conducând beat, pe raza județului Buzău, culmea, de același echipaj de poliție. Recordul personal al nemțeanului a fost sancţionat cu reţinere pentru 24 de ore.

Soferul băut a fost reținut pentru 24 de ore. SURSA Arhivă
Soferul băut a fost reținut pentru 24 de ore. SURSA Arhivă

Pentru șoferul din Neamț, în vârstă de 48 de ani, data de 27 octombrie 2022 rămâne un reper negru al vieții sale. În această zi, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Buzău l-au reținut de două ori, pentru infracţiuni la regimul rutier.

Prima oară s-a întâmplat în jurul orei 17.00, când autoturismul condus de bărbatul din Neamţ a fost oprit pentru control de către echipajul de poliţie rutieră ce acţiona pe Şoseaua Nordului, din municipiul Buzău.

Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la spital, în vederea prelevării de mostre biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

„În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o imbibaţie alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge, faptă prevăzută şi pedepsită de art.336 din Codul Penal”, se arată într-un comunicat al Poliției Buzău.

Șoferul băut a urcat din nou la volan

Mai târziu, în jurul orei 20.00, acelaşi echipaj de poliţie rutieră l-a depistat din nou pe bărbat, la volanul autoturismului, în timp ce rula din direcţia Bucureşti către Focşani. Şoferul, căruia îi fusese suspendată exercitarea dreptului de a conduce, a fost din nou oprit în trafic, alcooltestul indicând acum 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Şi de această dată, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul având suspendată exercitarea dreptului de a conduce şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, fiind de asemenea transportat la unitatea medicală pentru prelevarea de probe biologice.

Având în vedere succesiunea actelor infracţionale şi pentru reducerea oricărui risc rutier, poliţiştii au luat măsura reţinerii şoferului pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, urmând a fi prezentat parchetului pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.

Buzău


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri