Amenințările cu bombă se țin lanț la Vaslui. Poliția nu reușește să identifice autorii

0
Publicat:

Persoane necunoscute au pus pe jar de luni de zile Poliția și echipele de geniști ale SRI. Pe mailul Poliției Locale sunt trimise mailuri prin care este anunțată amplasarea de bombe în diverse locații din oraș.

Geniștii au verificat zona vizată de amenințarea cu bombă FOTO arhivă Adevărul
Geniștii au verificat zona vizată de amenințarea cu bombă FOTO arhivă Adevărul

O nouă amenințare cu bombă ce viza centrul oraşului Vaslui a fost primită marți, 22 noiembrie, pe mailul Poliției Locale. O persoană neidentificată anunța amplasarea unei bombe în Piața Civică din Vaslui.

La faţa locului au fost trimise imediat mai multe echipaje de Poliţie, care a asigurat un perimetru de siguranță în zona pieții, şi a fost solicitată prezenţa specialiştilor SRI şi a unui câine antrenat pentru detectarea explozibililor.

„La ora 17,20, IPJ Vaslui a fost sesizat de Poliția Locală Vaslui cu privire la faptul că a primit, pe adresa de e-mail a unității, un mesaj de amenințare referitor la amplasarea unor materiale explozive, pe raza municipiului Vaslui. În cauză sunt efectuate cercetări pentru identificarea autorilor”, au precizat reprezentanții IPJ Vaslui.

Ca și la precedentele amenințări cu bombă, alarma s-a dovedit falsă.

Patru alerte în doar câteva ore

În urmă cu câteva zile a fost o adevărată avalanșă de amenințări cu bombe la Vaslui. Primul email a fost trimis miercuri noaptea, 16 noiembrie, în jurul orei 24,00, când Poliția Locală era anunțată că ar fi fost pusă o bombă la Școala nr. 6 “Mihai Eminescu”. Paznicul unității școlare a fost evacuat, echipa de pirotehniști sosită la fața locului a verificat fiecare sală de clasă, fără să găsească vreun dispozitiv exploziv.

Joi dimineață, 17 noiembrie, istoria s-a repetat. O nouă amenințare cu bombă era semnalată printr-un email, în acest caz fiind vizat sediul Băncii Comerciale Române de pe strada Traian. Pirotehniștii au verificat clădirea și nu au găsit nimic. La scurt timp, pe adresa de mail a Poliției Locale din Vaslui au sosit alte două amenințări cu bombă, ce vizau piața Traian. În urma verificărilor, nu s-a descoperit nimic suspect.

Inconștiență dusă la extrem

La fiecare din aceste amenințări false cu bombă au fost deplasate efective importante de geniști și polițiști, pentru că legea cere ca fiecare apel sau mail de acest gen să fie luat în serios. De asemenea, la fiecare din obiectivele amintite anterior au fost stabilite perimetre de siguranță, iar lumea a fost evacuată pentru ca echipa de pirotehniști să poată verifica clădirile.

Persoanele care sunt responsabile de amenințările false cu bombă sunt căutate acum de polițiști. „În ultimele 24 ore, IPJ Vaslui a fost sesizat de Poliția Locala Vaslui de trei ori, la diferite ore, cu privire la faptul că a primit, pe adresa de email a unității, mesaje de amenințare referitoare la amplasarea unor materiale explozive la diferite locații de pe raza municipiului Vaslui. În cauză se efectuează cercetări pentru identificarea autorilor”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Glume proaste cu repetiție

Nu este pentru prima oară când mai multe clădiri din Vaslui sunt „periate” de geniști în urma unor emailuri primite de Poliția Locală care anunțau plasarea unor bombe.  În luna mai, Piața Traian a fost evacuată de două ori în decurs de câteva ore după ce persoane iresponsabile au scris autorităților că au plasat un dispozitiv exploziv în hală.

Și atunci au fost mobilizați zeci de polițiști, pirotehniști și angajați ai SRI, iar în final s-a stabilit că alarmele au fost false. De amintit este că cei responsabili de aceste glume proaste nu au fost identificați nici până astăzi.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite