Doi tineri polițiști au ținut în viață un bărbat căzut în fântână. Omul era în pericol să se scufunde și făcuse atac de panică

0
Publicat:

Un buzoian care căzuse în fântână în timpul unei operațiuni de decolmatare a supraviețuit cu ajutorul oferit de doi polițiști. Bărbatul avea o afecțiune care genera rapid atacuri de panică, iar cei doi oameni ai legii au contribuit la menținerea acestuia la suprafață.

Bărbatul căzut în fântână SURSA ISU Buzău
Bărbatul căzut în fântână SURSA ISU Buzău

Întâmplarea a avut loc la începutul ultimei săptămâni din mai 2024. O femeie din Pârscov (Buzău) a sunat la 112 ca să anunțe că soțul ei a căzut într-o fântână adâncă de zece metri și este în pericol de înec.

Intervenția se anunța a fi extrem de dificilă, deoarece bărbatul în vârstă de 48 de ani, aflat în fântână, avea mai multe afecțiuni medicale de natură a genera rapid atacuri de panică.

„La începutul acestei săptămâni, în seara de 27 mai a.c., în jurul orei 21.30, ofițerul de serviciu din cadrul Centrului Operațional al Inspectoratului de Poliție Județean Buzău a fost sesizat de către o femeie, din Pârscov, cu privire la faptul că soțul său a căzut într-o fântână, în încercarea de a o decolmata, fiind în pericol de înec”, au anunțat reprezentanții IPJ Buzău.

Imediat după sesizare, ofițerul de serviciu a contactat și a direcționat la fața locului un echipaj al Secției de poliție rurală Pârscov, aflat în patrulare, la schimbul 2.

„În foarte scurt timp, cei doi polițiști au ajuns la locul indicat și au intrat în contact vizual cu bărbatul. Acesta făcea eforturi pentru a se menține la suprafața apei, acuzând epuizare și anxietate”, au mai precizat polițiștii.

Cei doi tineri polițiști care au intervenit salvator SURSA IPJ Buzău
Cei doi tineri polițiști care au intervenit salvator SURSA IPJ Buzău

Imediat, la fața locului a a ajuns și un echipaj de pompieri.

„Întrucât fântâna avea o adâncime de peste 10 metri și necesita intervenția cu echipamente specializate, în vederea extragerii bărbatului în condiții de siguranță, polițiștii au menținut conexiunea și dialogul cu persoana, întrucât menținerea calmului acesteia era vitală, pentru a nu se scufunda până la sosirea pompierilor”, a informat IPJ Buzău.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență s-au alăturat rapid intervenției, iar bărbatul a fost adus la suprafață, fiind preluat apoi pentru evaluare medicală.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite