Înșelăciune: un bărbat şi o femeie au vândut cu peste 200.000 de lei un teren care nu le aparținea VIDEO

0
Publicat:

Un bărbat şi o femeie au reușit să inducă în eroare un cumpărător pe care l-au determinat să le plătească 210.000 de lei pentru un teren din Buzău care nu le mai aparținea de un deceniu. Polițiștii constănțeni au pus în executare două mandate de aducere emise pe numele șarlatanilor.

image

Polițiști Serviciului de Investigare a Criminalității Economico – Financiare Constanța, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au efectuat marti, 28 mai, două percheziții domiciliare, în municipiile Constanța și Brăila, într-un dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în declarații și complicitate la înșelăciune.

„Din cercetările efectuate în dosar a rezultat că, la data de 4 octombrie 2023, o femeie și un bărbat ar fi indus-o în eroare un cumpărător, cu ocazia încheierii unei procuri notariale care ar fi atestat faptul că femeia ar fi proprietara unui teren aflat în județul Buzău, pe  care urma să-l vândă persoanei vătămate”, precizează, într-un comunicat, Poliția Română.

Cumpărătorul le-a dat aproximativ 210.000 de lei așa-zișilor cumpărători

În realitate, terenul respectiv nu se mai afla în proprietatea femeii, aceasta fiind executată silit în anul 2014.

image

„Prejudiciul cauzat este de aproximativ 210.000 de lei, sumă reprezentând prețul terenului,  pe care cumpărătorul l-ar fi achitat anterior încheierii contractului de vânzare – cumpărare.În urma efectuării perchezițiilor, au fost ridicate înscrisuri cu valoare probatorie, două laptopuri și cinci telefoane mobile. Totodată, în cauză au fost puse în executare două mandate de aducere”, mai precizează Poliția Română.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Constanța, luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, precum și cel al polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila.

Amintim că, după acțiunile similare de la începutul săptămânii, miercuri, 29 mai, are loc o operațiune de amploare a Poliției, în care se fac peste 169 de percheziţii în București şi în mai multe judeţe, în dosare de evaziune fiscală, contrabandă, înşelăciune, obţinere ilegală de fonduri, delapidare, furt calificat, infracţiuni de mediu si corupţie.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite