Rețea de comerț ilegal cu mobilier de lux, importat din Egipt, descoperită într-o localitatea din Buzău înțesată de palate VIDEO

0
Publicat:

Polițiștii și jandarmii buzoieni au descins, miercuri, în câteva palate din Calvini, o comună din Buzău celebră pentru construcțiile faraonice ridicate de romii din zonă. Anchetele vizează comerțul cu mobilier de lux, cumpărat din Egipt și vândut „la negru” în România.

Cosmin U. și Cătălin B. au derulat activitatea economică, fără să achite vreo taxă către stat, ori să poată justifica banii cu care au făcut astfel de achiziții.

Cei doi furnizori de mobilier de lux au achiziționat din Egipt seturi de mobilier pentru dormitor sau living care valorau de între 4.000 și 8.000 de euro. Apoi, au adus marfa în țară. Ca să atragă clienții, Cosmin și Cătălin au prezentat produsele pe conturile lor de pe rețelele de socializare.

După ce s-au convins că afacerile merg, și-au deschis și o firmă, însă fără a trece în documentele contabile tranzacțiile. Astfel, cei doi tineri din Calvini nu au plătit nici TVA și nici alte taxe.

image

„În perioada august 2023 – martie 2024, doi bărbați, de 37 și 39 de ani, din Calvini, ar fi achiziționat elemente de mobilier din lemn, considerate de lux, pe care le-ar fi comercializat către diverse persoane. Actul comercial s-ar fi realizat inițial ca persoană fizică și, ulterior, prin intermediul unei societăți nou înființate de către aceștia, fără ca operațiunile efectuate ori veniturile realizate să fie declarate, respectiv evidențiate în actele contabile, ori în alte documente legale și, implicit, fără a fi achitate obligațiile către bugetul de stat”, a transmis IPJ Buzău.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin aceste operațiuni derulate timp de șapte luni a fost estimat de anchetatori la 135.000 de lei.

image

Surse din rândul anchetatorilor spun că, înainte de a se profila pe comerțul cu mobilă de lux, cei doi tineri din Calvini ar fi comis numeroase furturi în Statele Unite ale Americii și în Franța. Din banii strânși, cei doi buzoieni au început să achiziționeze sau să ridice vile impunătoare pe Valea Buzăului, însă pe numele unor rude.

„În continuarea cercetărilor a reieșit că, în perioada 2018 – aprilie 2024, cei doi bărbați ar fi achiziționat/construit imobile, pe numele altor persoane și ar fi achiziționat imobile de lux cu bani obținuți în mod ilicit”, a mai precizat Inspectoratul de Poliție al Județului Buzău.

Anchetatorii trebuie să stabilească exact prejudiciul creat de cei doi buzoieni, dar și cum au strâns banii cu care au reușit să cumpere astfel de produse de lux din Egipt. Printre clienții celor doi comercianți de mobilă este și proprietarul celebrului palat cu trei cai în mărime naturală montați pe acoperiș.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite