Ploaie cu grindină, în județul Buzău. Gospodării inundate, drumuri blocate de noroi VIDEO

0
Publicat:

În județul Buzău, natura s-a dezlănțuit, marți seară, 28 mai 2024. În localități din apropierea orașului Râmnicu Sărat, ploaia a fost însoțită de grindină. Înaintea episodului de ploaie torențială, cerul s-a dat în spectacol, preț de câteva zeci de minute, cu fulgere și tunete puternice.

În comunele din apropierea orașului Râmnicu Sărat, precipitațiile abundente au fost însoțite de grindină. A plouat cu gheață în Topliceni, Valea Râmnicului și Boldu, spre disperarea localnicilor.

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău au intervenit pentru evacuarea apei din mai multe gospodării, în urma ploilor înregistrate, marţi, 28 mai 2024, în municipiile Buzău, Râmnicu Sărat şi în comuna Râmnicelu.

Furtuna de la Buzău FOTO I.B.
Furtuna de la Buzău FOTO I.B.

Din cauza precipitațiilor, pe DN 2, în zona acostamentului consolidat s-a acumulat apă și au fost aduse de aluviuni resturi vegetale de pe drumurile laterale.

„Pe segmentele de la km. 148+700 (150m), km.149+200 (100m), km.150+700 (80m) - Slobozia Bradului (VN) - Râmnicu Sărat (BZ), circulația este îngreunată, iar drumarii acționează pentru eliberarea părții carosabile”, transmite Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Buzău.

Aluviunile sunt îndepărtate de pe drum SURSA DRDP Buzău
Aluviunile sunt îndepărtate de pe drum SURSA DRDP Buzău

Judeţul Buzău se află miercuri, 29 mai 2024, sub atenţionare meteorologică Cod Galben, fiind anunţate averse şi cu caracter torenţial. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 25-30 l/mp şi pe alocuri de peste 40-50 l/mp.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite