Descurajați de război. Posturi de militari libere pentru prima oară în istoria Bazei Aeriene Boboc

0
Publicat:

Tinerii nu mai sunt atrași de cariera militară ca-n alți ani, deși oferă stabilitate și un venit substanțial. Se pare că situația dificilă din spațiul ex-sovietic ar fi cauza principală. Este pentru prima oară în istoria Bazei Aeriene de la Boboc, județul Buzău, când rămân multe locuri neocupate pentru subofițeri și maiștri militari.

Mai puțini elevi au depus jurământul anul acesta. SURSA Iulian Bunilă
Mai puțini elevi au depus jurământul anul acesta. SURSA Iulian Bunilă

Au fost momente emoționante, vineri, în Baza Aeriană Boboc din județul Buzău. Un număr de 120 de elevi din cadrul Școlii de Maiștri Militari și Subofițeri au depus jurământul militar în cadrul unei ceremonii la care au asistat sute de părinți.

După zece săptămâni de instrucție intensivă, cei 120 de elevi ai școlii militare de la Boboc au avut parte de un moment de neuitat. Îmbrăcați în uniformă și purtând echipamentul militar, elevii s-au aliniat și au așteptat, cu emoție, să rostească jurământul de credință față de patrie.

După oficierea serviciului religios, elevii din anul întâi au defilat pentru prima dată în calitate de militari ai forțelor aeriene române.

La Boboc sunt pregătiți subofițeri și maiștri pentru Forțele Aeriene. SURSA Iulian Bunilă
La Boboc sunt pregătiți subofițeri și maiștri pentru Forțele Aeriene. SURSA Iulian Bunilă

Emoții au fost atât din partea elevilor cât și a celor care au asistat la depunerea jurământului. Tinerele absolvente au fost așteptate cu flori și au primit îmbrățișări din partea celor dragi. Pentru tinerii militari, depunerea jurământului înseamnă începutul unei cariere mult visate.

În acest an, pentru prima dată nu au fost ocupate integral toate locurile din cadrul Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia”. Una dintre explicații ar fi situația geopolitică și războiul care se desfășoară în aceste momente lângă granițele României.

 „La subofițeri au rămas 13 locuri neocupate, iar la profilul maiștri militari au rămas 38 de locuri, din 130, cu toate că armata și forțele aeriene oferă un venit constant și sigur. Se pare că situația internațională este cauza. Avem totuși speranțe că a fost doar un an izolat”, a declarat comandor Ștefan Daniel Cotigă, comandant Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia”.

Anul trecut, pe 22 octombrie, la momentul jurământului, erau 184 de tineri, dintre care 128 de elevi de anul I, la profilul maiștri militari, și cei 56 elevi la profilul subofițeri, 41 băieți și 15 fete. Pe durata depunerii jurământului, mai multe aparate de zbor au survolat la mica înălțime unitatea militară.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite