Falșii producători, alungați din piețele Brașovului. Până unde merge Primăria să-i verifice

0
Publicat:

Primăria Brașov îi verifică pe cei care se declară producători agricoli și vând în piețele din oraș. Inspectorii au mers până în Buzău și Dolj ca să verifice dacă aceștia sunt cu adevărat producători.

Producătorii agricoli sunt verificați de Primăria Brașov FOTO Adevărul
Producătorii agricoli sunt verificați de Primăria Brașov FOTO Adevărul

Falșii producători agricoli încep să dispară din piețele brașovene. Primăria pune în aplicare noul regulament privind organizarea comerțului în piețele publice și primul efect este dispariția a 11 așa-ziși producători, care nu respectau regulile impuse, în special pentru că nu vindeau produse obținute în gospodăria proprie.

Inspectorii Serviciului de Administrare Piețe au verificat producătorii din 3 județe, Brașov, Dolj și Buzău, suprafețele de teren pe care cultivă legumele și fructele, cantitățile care pot fi obținute pe acele suprafețe, precum și care sunt produsele cultivate pe acele terenuri. Totodată, reprezentanții municipalității au verificat și documentele existente la primăriile de care aparțineau respectivele exploatații agricole.

Conform Regulamentului de funcționare a piețelor modificat, continuăm controalele efectuate la producătorii care vând în piețele din Brașov. Până acum, am efectuat controale în trei județe de unde provin acești producători, în Dolj, în Buzău și în Brașov, și căutăm să vedem autenticitatea produselor pe care aceștia le desfac apoi în piețele brașovene. În urma derulării acestor controale, opt dintre cei care vindeau în piețele din Brașov au renunțat să mai ocupe tarabe, iar altora trei, pe care, în urma controalelor, i-am identificat cu nereguli, nu li s-a prelungit autorizația de vânzare în piețe”, a declarat Flavia Boghiu, viceprimarul Brașovului.

În cazul celor trei producători, inspectorii de la Serviciul de Administrare Piețe au constatat încălcări grave ale regulamentului, inclusiv fals în declarații, astfel că li s-a retras autorizația pentru vânzarea pe produse agro-alimentare în piețele brașovene. Următorul județ vizitat de inspector va fi Dâmbovița, al doilea ca pondere a produselor din piețele orașului, după Brașov.

În luna iunie s-a aprobat noul regulament privind organizarea comerțului în piețele publice din municipiul Brașov. Prin acest act normativ, municipalitatea se asigură că toate categoriile de producători din domeniul agricol vor avea acces facil în piețe, în paralel cu o verificare mai strictă a calității și autenticității produselor.

Singurele piețe agro-alimentare aflate în proprietatea Municipalității sunt: Piața Dacia, Piața Astra, Piața Tractorul, Piața și Hala Star, Piața Bartolomeu. Piața en-gros de la Stupini este proprietate privată.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite