Construcţia unui bloc pentru medici, în Buzău, de două ori mai costisitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Explozia preţurilor din construcţii creşte costurile de realizare a apartamentelor pentru medici, de pe terenul fostei Maternităţi din Buzău.

Consiliul Judeţean Buzău este direct afectat de scumpirea materialelor de construcţie, care a dus la creşterea costurilor de construcţie a proiectelor de infrastructură, dar şi în sectorul rezidenţial. 

Este şi motivul pentru care consilierii judeţeni au aprobat, ieri, majorarea investiţiei realizate cu bani de la bugetul judeţului, de la 16 milioane de lei, cât a fost estimată în vara anului trecut, la aproape 30,5 milioane de lei.

Conform Institutului Naţional de Statistică, până în luna aprilie, preţul materialelor de construcţii a crescut cu procente cuprinse între 25 şi 75 %.  

În acest context, era necesar ca indicatorii tehnico-economici ai blocului pentru medici să fie actualizaţi, pentru a nu exista vreo piedică în derularea licitaţiei şi a celorlalte etape ale investiţiei.

Locuinţele din viitorul bloc de pe Bulevardul Gării vor fi destinate medicilor care vor veni să profeseze la Spitalul Judeţean Buzău. 

Conform proiectului, blocul de locuinţe pentru medici ar urma să aibă parter şi CINCI etaje. În total, vor fi 20 de locuinţe, apartamente cu două camere şi garsoniere.

Vă mai recomandăm: 

Trupul fără suflare al unei femei, descoperit într-un BMW parcat pe o stradă lăturalnică. Avea trei copii 

Cine este medicul găsit mort într-un spital privat din Constanţa. Anchetatorii iau în calcul sinuciderea

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite