Clienţii pescăriilor din Buzău, speriaţi de virusul care omoară păstrăvul-curcubeu VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa: I. Bunilă
Sursa: I. Bunilă

Vestea contaminării unei păstrăvării din Buzău cu un virus care ucide peştii s-a răspândit repede printre clienţii pescăriilor. Mulţi dintre aceştia spun că, deocamdată, se feresc să mai cumpere păstrăv, chiar dacă veterinarii dau asigurări că boala nu este transmisibilă la om.

Virusul care le provoacă septicemie hemoragică peştilor din specia salmonidelor a închis temporar păstrăvăria din localitatea buzoiană Bâscenii de Jos, singura administrată de către Romsilva. Aproape 100.000 de peşti au fost eutanasiaţi, iar bazinele de creştere au fost golite, pentru dezinfecţie. 

Exploataţia piscicolă oferă anual spre vânzare 14 tone de păstrăv-curcubeu, o specie extrem de apreciată de români. Păstrăvăria din Buzău livra peşte proaspăt pentru foarte mulţi clienţi, unii veniţi de la sute de kilometri distanţă. În această perioadă, erau programate vânzări care însumau mai bine de două tone de păstrăv curcubeu. 

Vestea contaminării păstrăvăriei din zona de munte a judeţului Buzău s-a răspândit deja printre clienţii pescăriilor din Buzău, mulţi dintre ei afirmând că, deocamdată, se feresc să mai cumpere păstrăv. ”Au spus că păstrăvul de Buzău e contaminat cu un microb, adică nu e bun de mâncat, şi că au fost sacrificaţi mulţi. Teoretic, spun că nu afectează omul, dar ai totuşi o teamă. Am cumpărat altfel de peşte”, a declarat un client.

Veterinarii din cadrul DSV Buzău dau asigurări că boala nu este transmisibilă la om. 

Vă mai recomandăm şi:

VIDEO Turiştii români redescoperă Vulcanii Noroioşi după lunga perioadă de restricţii impuse de pandemie

FOTO Start în modernizarea unui drum turistic din judeţul Buzău, neasfaltat de peste patru decenii

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite