"Nunta păstrăvilor" din râurile de munte. Cum are loc împerecherea speciei de peşte din Parcul Natural Putna VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Păstrăvii din Parcul Natural Putna
Păstrăvii din Parcul Natural Putna

Anual, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva repopulează râurile de munte cu peste 500.000 de puieţi de păstrăv indigen provenit din păstrăvăriile proprii.

Boiştea la păstrăv, perioada de împerechere a păstrăvilor, a fost surprinsă în imagini de silvicultori, pe râurile de munte din Parcul Natural Putna Vrancea.

"Boiştea păstrăvilor, sau ”bătaia” cum mai este cunoscută, are loc în  octombrie şi noiembrie, când scade temperatura apelor de munte. Păstrăvii capătă ”haine de nuntă”, un colorit mai aprins ca de obicei, iar în această perioadă urcă în cârduri spre apele limpezi şi oxigenate ale râurilor, spre izvoare. Aici, femelele depun icrele în locurile de ”bătaie”, frecând abdomenul de pietriş, iar după ce masculii depun lapţii, tot femela le acoperă cu ajutorul cozii, cu un strat subţire de pietriş.Păstrăvul este un peşte răpitor de apă dulce care trăieşte în apele curgătoare reci de munte, preferând şipotele, unde stă ascuns între pietre. Se hrăneşte cu viermi şi diverse insecte, peştişori şi icre. Are o lungime de aproximativ 30 de centimetri şi o greutate de până la 800 de grame", potrivit Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva repopulează anual râurile de munte cu peste 500.000 de puieţi de păstrăv indigen provenit din păstrăvăriile proprii.

Parcul Natural Putna Vrancea este unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva. Este situat în sud-estul ţării, în judeţul Vrancea, şi are o suprafaţă de peste 38.000 de hectare, din care peste 33.600 de hectare sunt păduri

Împerecherea păstrăvilor VIDEO Facebook Romsilva

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite