Clădire nouă în curtea Spitalului Județean Buzău. Noua Unitate de Primiri Urgențe va fi inaugurată anul viitor

0
0

Lucrările la noul corp de clădire în care va funcționa Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Buzău vor fi încheiate cu jumătate de an mai devreme decât termenul inițial. Constructorul transmite că a crescut ritmul lucrărilor, după ce a depășit criza scumpirii materialelor de construcție. 

Noua clădire a fost ridicată în curtea spitalului. SURSA SJU Buzău
Noua clădire a fost ridicată în curtea spitalului. SURSA SJU Buzău

Întrucât muncitorii lucrează în ritm susținut, reprezentanții firmei care execută lucrarea speră ca noul sediu să fie gata la jumătatea anului viitor. Termenul prevăzut inițial în contractul de execuție este decembrie 2023.

Conducerea Spitalului Județean Buzău anunță că noul sediu al Unității de Primiri Urgențe va fi la standarde europene. Vor fi condiții mai bune, atât pentru personalul medical, dar și pentru pacienți și aparținători.

Din cauza scumpirilor în lanț din ultimele luni, a materialelor de construcții, dar și a altor piese și utilaje, costul total al lucrărilor crescut cu aproximativ 15 la sută față de valoarea anunțată inițial.

„Toată investiția, cu tot ce înseamnă construcție, aparatură, birotică și alte dotări, ne va duce undeva la șase milioane de euro”, a precizat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău, instituția prin care se derulează finanțarea lucrării.

Lucrările sunt efectuate în interior. SURSA Iulian Bunilă
Lucrările sunt efectuate în interior. SURSA Iulian Bunilă

Extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe presupune construirea unui corp de clădire, subsol şi parter, paralel cu actualul imobil cu care va comunica printr-un culoar de legătură şi care va extinde suprafaţa totală la peste o mie de metri pătraţi, la parter, şi încă o mie de metri pătraţi, la subsol, unde va fi amenajată şi o parcare de 800 de metri pătraţi.

În actualul sediu al UPU Buzău va funcționa Unitatea de Primiri Urgențe Pediatrie.

„Nu suntem într-o perioadă fastă din punct de vedere economic, sau din alte puncte de vedere, dar uitați că acolo unde există profesionalism, se dovedește că se poate. Și aici fac referire atât la constructor, cât și la managementul spitalului județean sau la angajații din Consiliul Județean care se ocupă de acest proiect. Este un lucru extraordinar deoarece practic, aici, s-a construit un spital de zero. Este adevărat, prin fonduri europene, dar și noi, Consiliul Județean, și este normal să fie așa, am făcut eforturi financiare mari ca să concretizăm acest edificiu”, a precizat Petre Emanoil Neagu, președintele CJ Buzău.

Internările la Secția de Cardiologie a Spitalului Județean Buzău au fost reluate, după o săptămână în care activitatea a fost suspendată, ca urmare a demisiei ambilor medici specialiști. Internările s-au reluat după ce un medic cardiolog a fost detașat, de la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, la Spitalul Județean.

În continuare, gărzile nu pot fi asigurate, iar volumul mare de muncă se menține. Pentru ca activitatea să se desfășoare normal, ar fi nevoie de cel puțin patru medici, care, în acest moment, sunt aproape imposibil de găsit.

Buzău


Ultimele știri
Cele mai citite