Chef Ramesh ne învaţă să preparăm acasă creveţi cu orez şi legume, în stil asiatic VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ramesh lucrează de patru ani în restaurante din România
Ramesh lucrează de patru ani în restaurante din România

Cei care doresc o masă de sărbători diversificată, inclusiv cu meniuri exotice, au varianta preparării fructelor de mare, care sunt din ce în ce mai apreciate de români. Creveţii Black Tiger cu orez, legume şi mirodenii asiatice, sunt propunerea unui bucătar nepalez care se află de cinci în România.

Chef Ramesh ne dezvăluie reţeta acestui preparat care este printre cele mai cerute în restaurantele premium. 

Potrivit acestuia, combinaţia de gust, arome şi aspect merită orice efort pentru a-l prepara acasă.

  

”Este unul dintre cele mai vândute mâncăruri din restaurantul nostru. Oamenilor le place acest preparat. În zece, cel mult 15 minute, este gata această mâncare”, spune Chef Ramesh.

Pentru o porţie din acest preparat, sunt suficienţi cinci creveţi, care pot fi cumpăraţi din raioanele de peşte ale supermarketurilor. 

buzauramesh

Mai este nevoie de orez, legume, ca ardei gras, dovlecel, morcov, ce trebuie mărunţite, lămâie, ulei de măsline, piper, sare, curcuma şi pastă de chilli. 

Înainte de a fi puşi pe plita încinsă, creveţii sunt spălaţi, scurşi bine de apă şi pudraţi cu sare şi piper. Se rumenesc pentru aproximativ trei minute pe ambele părţi.

În paralel, se călesc legumele în ulei de măsline şi se fierbe orezul. Acesta se adaugă în tigaia cu legume care se ţine pe foc încă aproximativ trei minute, timp în care se amestecă fără întrerupere.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO 

Cuplurile din Buzău vor spune „da” într-un nou sediu al Stării Civile VIDEO

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite