Carnea de miel pentru Paşte, mult mai scumpă. Ce preţ estimează crescătorii că ar fi corect

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă adevarul.ro
Arhivă adevarul.ro

Buzoienii care vor să respecte tradiţia sărbătorilor de Paşti vor fi nevoiţi să scoată din buzunar sume mult mai mari decât anul trecut pentru a avea miel pe masă.

Pentru perioada de Paşte, la Buzău se aşteaptă să fie sacrificate în abatoarele autorizate sanitar-veterinar din judeţ aproape 20.000 de animale. 

De asemenea, alţi aproape 40.000 de miei vor fi vânduţi către centrele de colectare, care la rândul lor îi vor comercializa în ţările arabe, care au o tradiţie în a consuma carnea provenită de la mieii din România.

În ceea ce priveşte preţul cu care se aşteaptă să fie vândut mielul în viu, la Buzău, kilogramul se va vinde cu aproape 20 de lei, cu 20-25% mai mult decât anul trecut. Practic, un miel carcasă de 15 kilograme (mărimea medie) ajunge să coste 300 de lei, după ce anul trecut, aceeaşi cantitate costa în jur de 220-230 de lei.

Crescătorii de animale din judeţ spun că preţul real al mielului în viu ar fi trebuit să fie chiar şi 25-26 de lei, însă la asemenea preţuri, nu îşi vor mai putea vinde mieii, aşa că preferă să-i dea la preţul minim, care nu le aduce niciun profit.

În acelaşi timp potenţialii cumpărători spun că preţul era şi aşa prea mare şi că  fie vor lua o cantitate mai mică (o jumătate sau doar un sfert de miel, fie vor trece la porc sau pasăre, renunţând la tradiţie.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO

Cuplurile din Buzău vor spune „da” într-un nou sediu al Stării Civile VIDEO

Buzău


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri