Bolnavul psihic fugit dintr-un ospiciu din județul Buzău, prins de polițiști într-o casă părăsită. Cum s-a întâmplat totul

0
Publicat:

S-a dat alarma joi seară în județul Buzău, după ce un pacient al spitalului Ojasca, internat pentru viol, a părăsit fără drept unitatea medicală. Imediat, zeci de polițiști și jandarmi au împânzit zona și l-au dat pe bărbat în urmărire națională.

Evadatul se ascundea într-o casă nelocuită. SURSA Arhivă
Evadatul se ascundea într-o casă nelocuită. SURSA Arhivă

Potrivit IPJ Buzău, joi, în jurul orei 22.00, polițiștii din Buzău au fost sesizați prin apel 112 că un pacient al Spitalului de Psihiatrie Săpoca, secția Ojasca, a părăsit fără drept unitatea medicală în care era internat pentru măsură de siguranță.

„Urmare a sesizării, au fost mobilizate cu operativitate echipaje din dispozitivul de ordine publică, dar și polițiști de investigații criminale, luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale și jandarmi”, transmite IPJ Buzău.

Polițiștii au demarat activitățile specifice în vederea depistării persoanei și înlăturării oricărei eventuale stări de pericol.

„Concomitent, au fost organizate și instituite filtre pe căile principale de acces. Bărbatul, Mocanu Sorin, în vârstă de 36 de ani, din comuna Tâmboești, județul Vrancea, a fost dat în urmărire la nivel național”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Buzău.

Evadatul, găsit într-o casă părăsită

IPJ a transmis vineri dimineață că aproximativ 40 de polițiști și jandarmi au desfășurat activități specifice în vederea depistării persoanei căutate, pe tot parcursul nopții, fiind utilizați câini de urmă și camere cu termoviziune.

Polițiștii de investigații care scotoceau perimetrul au fost sesizați de către o localnică cu privire la faptul că geamul unei clădiri nelocuite este spart.

Polițiștii l-au depistat pe bărbatul din județul Vrancea în interiorul imobilului acesta, fiind preluat de către luptătorii de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale și transportat la unitatea medicală în vederea reinternarii.

Polițiștii continuă verificările specifice, în scopul clarificării tuturor împrejurărilor în care s-a produs incidentul și luării măsurilor legale ce se impun.

Potrivit unor surse, bărbatul evadat din spitalul de neuropsihiatrie Ojasca ar fi atacat, agresat sexual și tâlhărit o fată din Tâmboești. Întâmplarea a avut loc în octombrie 2018.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite