Un pacient periculos a evadat dintr-un spital de psihiatrie din Buzău. A fugit în pijamale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliția a dat în urmărire națională, joi seară, un bărbat din Vrancea care a evadat din secția Ojasca a Spitalului de Psihiatrie Săpoca (județul Buzău). Pacientul era internat pentru măsură de siguranță, după ce în 2018 ar fi încercat să agreseze sexual o fată.

image

Potrivit IPJ Buzău, joi seară, în jurul orei 22.00, polițiștii din Buzău au fost sesizați prin apel 112 că un pacient al Spitalului de Psihiatrie Săpoca, secția Ojasca, a părăsit fără drept unitatea medicală în care era internat pentru măsură de siguranță.

„Urmare a sesizării, au fost mobilizate cu operativitate echipaje din dispozitivul de ordine publică, dar și polițiști de investigații criminale, luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale și jandarmi”, transmite IPJ Buzău.

Polițiștii au demarat activitățile specifice în vederea depistării persoanei și înlăturării oricărei eventuale stări de pericol.

„Concomitent, au fost organizate și instituite filtre pe căile principale de acces. Bărbatul, Mocanu Sorin, în vârstă de 36 de ani, din comuna Tâmboești, județul Vrancea, a fost dat în urmărire la nivel național”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Buzău.

Semnalmente: înălțime 1,75 metri, constituție atletică, păr tuns scurt, ochi albaștri, ca și particularitate prezintă postura ușor aplecată în timpul mersului. La momentul plecării din unitatea medicală, era îmbrăcat cu pijamale.

Persoanele care pot oferi informaţii care să conducă la depistarea persoanei sunt rugate să apeleze numărul unic de urgenţă 112 sau să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție.

Potrivit unor surse, bărbatul evadat din spitalul de neuropsihiatrie Ojasca ar fi atacat, agresat sexual și tâlhărit o fată din Tâmboiești, în vârstă de 11 ani. Întâmplarea a avut loc în octombrie 2018.

Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca furnizează servicii medicale preventive, curative şi de recuperare în specialităţile: psihiatrie, neuropsihiatrie infantilă, psihiatrie pediatrică, neurologie, recuperare medicală, medicină fizică și balneologie, îngrijiri paliative.

deserveşte prin ordin al Ministerului Sănătății zece unități administrativ teritoriale (Buzău, Brăila, Călăraşi, Constanţa, Covasna, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Prahova, Tulcea) şi municipiul Bucureşti.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite