Vizitatorii Târgului de Crăciun din Drumul Taberei, sfătuiți să lase maşinile acasă. Primarul Ciucu: „Să vină cu metroul!“

0
0

Primarul Sectorului 6 le cere celor care vin la "West Side Christmas Market" din Parcul Drumul Taberei să-şi lase maşinile acasă, pentru că în zonă nu sunt locuri de parcare suficiente.

Târgul de Crăciun din Drumul Taberei FOTO Facebook Ciprian Ciucu
Târgul de Crăciun din Drumul Taberei FOTO Facebook Ciprian Ciucu

  "Lăsaţi maşinile acasă! Nu sunt locuri de parcare suficiente în zonă, iar cine încalcă regulile este aspru sancţionat! În Sectorul 6 nu se parchează pe spaţiul verde! Este important de ştiut pentru cei care locuiesc în alte zone ale Capitalei şi chiar în alte judeţe şi vin la Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei. Amenda este cuprinsă între 1.000 şi 2.500 de lei, în funcţie de masa autovehiculului. Iar poliţiştii locali o aplică. Au făcut-o şi în primele trei zile de "West Side Christmas Market", când mulţi nu au ţinut cont de recomandarea de a folosi mijloacele de transport în comun şi au parcat pe oriunde: pe spaţiul verde, pe carosabil, pe trecerile de pietoni, pe trotuare şi chiar în staţiile STB", se arată într-un comunicat transmis, luni, de Primăria Sectorului 6, citat de Agerpres.

Locurile de parcare sunt limitate în zonă

Edilul Ciprian Ciucu îi îndeamnă pe cei care vor să meargă la târg să vină cu metroul sau cu mijloacele de transport în comun de suprafaţă.

"Fac apel la vizitatorii târgului să vină cu metroul, deoarece există staţie fix la Parcul Drumul Taberei, cu tramvaiul 41, care lasă călătorii în buza parcului, sau cu autobuzele şi troleibuzele. Cei care aleg să vină cu maşina personală trebuie să ştie că, dincolo de faptul că vor aglomera zona, vor pierde mai mult timp în trafic şi vor avea mai puţine ore la dispoziţie pentru a le petrece la 'West Side Christmas Market'. Locurile de parcare publice sunt limitate în zonă, iar cele rezidenţiale sunt deja atribuite. La astfel de evenimente, peste tot în lume se ajunge mult mai bine cu transportul public! În Sectorul 6, Poliţia Locală are toleranţă zero pentru parcatul pe spaţiul verde, ceea ce au aflat deja vizitatorii din afara Sectorului 6, neobişnuiţi cu acest lucru în sectoarele sau localităţile lor", a transmis Ciucu, citat în comunicat.

Conform sursei menţionate, "West Side Christmas Market" a bătut recordul la număr de vizitatori, peste 100.000 de oameni fiind prezenţi în Parcul Drumul Taberei, în weekend, la deschiderea târgului.   

București


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri