Viciul pentru care o persoană a renunțat la libertate. A vândut o pereche de pantaloni de trening pentru a cumpăra droguri

0
Publicat:

Deși se afla în arest la domiciliu, o femeie a plecat din locuință pentru a-și cumpăra droguri. A luat lucruri din casă pentru a le vinde și a face rost de bani pentru a-și achiziționa droguri.

A vandut o pereche de pantaloni de trening pentru a-și cumpăra droguri Foto: DIICOT
A vandut o pereche de pantaloni de trening pentru a-și cumpăra droguri Foto: DIICOT

Dependența pentru astfel de substanțe a făcut ca o femeie din București să părăsească, în mod repetat, locuința în care era plasată în arest la domiciliu, fiind cercetată pentru trafic de droguri. Chiar dacă știa consecințele încălcării măsurii, acest lucru nu a oprit-o să plece în căutare de droguri.

Pe 13 septembrie 2023, femeia a fost dată pe mâna polițiștilor de cumnata sa, alături de care locuia în aceeași casă. Cumnatei îi era teamă de stările ciudate pe care aceasta le manifesta, fiind de natură să afecteze inclusiv copiii minori pe care cele două femei îi au.

În timp ce organele de poliție purtau discuții cu apelanta, au observat-o pe femeie în timp ce alerga spre domiciliu. Fiind întrebată de polițiști de ce a părăsit locuința, aceasta a spus, inițial, că i-a scăpat cățelul din curte.

Ulterior, a recunoscut faptul că a plecat de acasă pentru a-și procura droguri de la o persoană necunoscută căreia i-a achitat suma de 50 de lei, se menționeză în rechizitoriul procurorilor De asemenea, polițiștii au observat cum femeia a ascuns într-o crăpătură a zidului exterior al imobilului un obiect de mici dimensiuni. Verificând locul, agenții au găsit o folie de plastic în interiorul căreia se observa un praf de culoare galbenă, cu privire la care femeia a afirmat că este heroină.

Situația s-a repetat după câteva zile, pe 18 septembrie 2023. Conform rechizitoriului procurorilor, s-a constatat că aceasta a sustras de acasă o pereche de pantaloni de trening pe care a vândut-o în Piața Rahova contra sumei de 50 de lei. Cu banii obținuți și-a cumpărat apoi heroină. În cele din urmă, inculpata a fost trimisă în judecată pentru sâvârșirea infracțiunii de evadare.

Pe 13 martie 2024, Judecătoria Sectorului 3 București a condamnat-o la șase luni de închisoare. Din durata pedepsei i se va deduce și perioada de aproape două luni și jumătate în care a fost arestată. Decizia instanței nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel de inculpată.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite