Arest la domiciliu pentru elevul care a făcut gesturi obscene la ore și şi-a bătut diriginta

0
Publicat:

Judecătoria Târgu Mureş a respins ca neîntemeiată propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş de arestare preventivă a elevului de 15 ani care şi-a agresat diriginta la Colegiul Naţional „Alexandru Papiu Ilarian", instanţa considerând mai potrivită măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile, potrivit Agerpres.

Elevul agresiv nu era la prima abatere. FOTO captură video Punctul
Elevul agresiv nu era la prima abatere. FOTO captură video Punctul

Soluţia postată pe portalul Judecătoriei Târgu Mureş prevede că, pe parcursul zilelor de arest domiciliu, inculpatul nu are voie să părăsească locuinţa fără permisiunea organului judiciar în faţa căruia se află cauza, el putând să iasă doar pentru prezentarea în faţa organelor judiciare, la chemarea acestora.

„În baza art. 221 alin. 2 din Codul de procedură penală, pe timpul cât se află sub efectul măsurii preventive a arestului la domiciliu, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; În temeiul art. 221 alin. 4 din Codul de procedură penală, atrage atenţia inculpatului că în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu se poate înlocui cu măsura arestării preventive", a precizat Judecătoria Târgu Mureş.

Deocamdată, parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş nu a depus contestaţie împotriva soluţiei Judecătoriei.

Elevul este urmărit penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor concurente de loviri sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice după ce, în data de 11 martie, şi-a agresat fizic diriginta, chiar în incinta şcolii.

Amintim că elevul de 15 ani din Târgu Mureş care și-a lovit cu pumnii şi picioarele diriginta amenințând-o cu moartea, după ce, mai întâi, s-a urcat pe un dulap în timpul orelor de curs şi a arătat gesturi obscene, a fost exmatriculat de la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”.

El are dreptul de a se înscrie anul şcolar următor la o altă unitate şcolară

Târgu-MureşPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite