Droguri, dragostea pentru un câine și pofta de McDonald's. Un tânăr, arestat la domiciliu, a ales închisoarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deși scăpase de arestarea preventivă, un tânăr din Argeș nu a respectat măsura arestului la domiciliu din dragoste pentru un câine și din poftă pentru un meniu de la McDonald`s. Plăcerile sale i-au adus o condamnare cu executare.

Dragostea pentru un câine l-a costat libertatea Foto: Arhivă Adevărul
Dragostea pentru un câine l-a costat libertatea Foto: Arhivă Adevărul

Un tânăr din Ștefănești (Argeș), în timp ce se afla în arest la domiciliu, fiind cercetat pentru consum de droguri, a încălcat obligația de a nu părăsi imobilul în două rânduri. Din această cauză, el a fost arestat preventiv și trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de evadare.

În ianuarie 2024, Curtea de Apel Pitești l-a condamnat definitiv la 8 luni de închisoare. S-a constatat că infracţiunea a fost săvârșită în stare de recidivă postcondamnatorie, fiind concurentă cu altele, iar în final s-a dispus ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 3 ani, 4 luni şi 10 zile închisoare, în regim de detenţie.

Un câine și o porție de mâncare l-a costat libertatea

Magistrații au constatat că argeșeanul nu a respectat în două rânduri măsura arestului la domiciliu.

S-a constatat că în ziua de 29 noiembrie 2021, el s-a deplasat la locuința fostei sale iubite, care se afla la câteva blocuri distanță de locuința sa, pentru a vedea cățelul pe care cei doi îl dobândiseră în timpul relației și care rămăsese, după arestarea sa preventivă, în grija ei.

În timp ce aceștia purtau discuții contradictorii pe geamul locuinței, în faţa blocului a apărut actualul iubit al fetei însoțit de câine, pe care îl scosese la plimbare. „În aceste momente, inculpatul a strigat câinele, acesta a venit la el și inculpatul l-a luat în brațe, întorcându-se la locuința sa.”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Nemulțumită că i-a luat câinele, fosta iubită a anunțat poliția. Oamenii legii au găsit patrupedul la locuința tânărului, iar acesta s-a ales cu dosar penal pentru încălcarea măsurii arestului la domiciliu. 

La câteva zile distanță, în 6 decembrie 2021, tânărul a recidivat. De această dată a rugat un prieten să îl transporte cu mașina până în Pitești ca să își ia mâncare de la McDonald`s. „Chiar dacă martorul s-a oferit el să meargă să îi cumpere de mâncare, atrăgându-i atenția că părăsirea domiciliului ar putea atrage înlocuirea acestei măsuri cu măsura arestului preventiv, inculpatul a refuzat și a insistat să meargă și el”, se mai arată în rechizitoriu.

În momentul în care se întorceau către locuința sa din Ștefăneşti, bărbatul a primit un mesaj de la un vecin care i-a spus că, în timp ce erau plecat, a fost căutat de către organele de poliție.

În cele din urmă, măsura arestului la domiciliu a fost înlocuită cu cea a arestului preventiv, tânărul fiind condus la penitenciar.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite