UPDATE Avaria la metroul bucureştean a fost remediată. Circulaţia se desfăşoară, din nou, în condiţii normale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Circulaţia metroului pe Magistrala 2 a fost întreruptă pe perioada verificărilor tehnice
Circulaţia metroului pe Magistrala 2 a fost întreruptă pe perioada verificărilor tehnice

Circulaţia pe Magistrala 2, între Pipera şi Berceni, a fost întreruptă pentru o perioadă, din cauza unor verificări tehnice necesare, după ce un mecanic a sesizat că a observat o bucată de şină care nu era la locul ei, între staţiile Universitate şi Romană.

UPDATE 22.05 Circulaţia metroului bucureştean a reînceput să se desfăşoară în condiţii normale de la ora 21.45, după remedierea problemei, au declarat reprezentanţii Metrorex pentru agenţia Mediafax.

UPDATE 19.54 Directorul Metrorex, Aurel Radu, a declarat că o parte din şina de suprafaţă dintre staţiile Universitate şi Piaţa Romană s-a rupt, iar angajaţii de la metrou vor remedia problema abia după ce circulaţia se va opri în mod oficial. 

"O să se intervină după ora 23.00, atunci când se închide la metrou şi circulaţia se opreşte. Nu se poate interveni până atunci pentru că este nevoie de o oprire a tensiunii. Abia când nu se mai circulă se poate face acest lucru. Echipa ajunsă la faţa locului a confirmat faptul că partea de suprafaţă a şinei s-a rupt, fiind vorba de circa 20 de centrimetri. Mai exact, a fost vorba despre o exfoliere a şinei. Unele şine sunt destul de bătrâne", a ţinut să precizeze Aurel Radu.

Până când problema va fi soluţionată, pe Magistrala 2 de metrou se va circula pe un singur fir.

UPDATE ORA 19.00 Mai mulţi pasageri aflaţi încă în metrourile blocate pe Magistrala 2 se plâng că în vagoanele în care se află şi în care aşteaptă de zeci de minute nu merge aerul condiţionat.

De asemenea, directorul Metrorex a declarat, pentru Adevărul, că un tren s-a blocat la staţia Piaţa Romană, după ce călătorii nemulţumiţi de faptul că se circulă cu dificultate au acţionat sistemul de siguranţă. Aurel Radu a precizat că în circa 15 minute speră ca situaţia să revină la normal şi mecanicii să constate dacă şinele au fost avariate.

„Un mecanic a sunat la dispecerat să anunţe că a văzut o bucată de şină de vreo 20 de centimetri care nu era la locul ei. Nu se ştie încă dacă şina s-a desprins sau dacă era pur şi simplu o bucată. În momentul acesta este acolo o echipă care se ocupă de verificări şi aşteptăm şi noi să vedem despre ce este vorba“, a explicat Aurel Radu, director al Metrorex.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite