Un nou atac al câinilor de luptă la Lacul Morii. Ca să scape, o femeie a sărit peste dig

0
Publicat:

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor București (ASPA) dezvăluie faptul că, la 14 februarie, doi câini de luptă au atacat o persoană care se plimba cu câinele ei pe digul de la Lacul Morii. Deși unul dintre animale nu era microcipat, oamenii legii nu au dat nicio amendă.

Cei doi câini care au atacat FOTO ASPA
Cei doi câini care au atacat FOTO ASPA

Câinii din rasa Cane Corso, femelă și mascul, scăpaseră din curtea stăpânului și hoinăreau liberi pe câmpul de la Lacul Morii. Persoana atacată a povestit celor de la ASPA că, atunci când câinii au văzut-o pe dig, au început să alerge spre ea și i-au atacat cățelușa.

Un cetățean care se plimba pe dig i-a sărit în ajutor femeii. Acesteia, cuprinsă de panică, i-a venit ideea să sară dincolo de dig, înspre apă. Din fericire, această decizie impulsivă și riscantă a fost salvatoare.

Cei doi Cane Corso i-au urmat, apoi femeia si câinele ei au reușit să sară înapoi, iar cei doi câini de luptă au rămas blocați pe partea cu apa.

Cei doi Cane Corso cântăresc în jur de 50-60 de kilograme fiecare, motiv pentru care aceștia n-au mai putut să sară digul înapoi.

FOTO ASPA
FOTO ASPA
FOTO ASPA
FOTO ASPA

Câinii au fost capturați în siguranță de angajații ASPA, în prezența Jandarmeriei, polițiștilor de la Secția 20 Poliție și lucrătorilor de la Poliția Locală Sector 6.

După capturare, câinii au fost verificați la fața locului dacă au microcip de către angajații ASPA. Unul dintrei ei era microcipat și înregistrat în RECS, celălalt nu. Informațiile proprietarului au fost furnizate polițiștilor Secției 20, care au contactat proprietarul. Acesta locuia pe strada Drumul la Roșu, chiar pe strada de pe care se intră pe câmpul de la Lacul Morii.

Echipajele ASPA, împreună cu polițiștii Secției 20 și jandarmii au mers acasă la proprietar, pentru a-i înapoia câinii și pentru a fi sancționat, conform OUG 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși“, conform celor de la ASPA.

Pentru nemicrociparea celui de-al doilea câine amenda este de 5.000 lei, însă polițiștii Secției 20 au considerat că nu au competențe să aplice legislația respectivă. „Noi le-am solicitat să sesizeze instituția pe care o consideră competentă pentru aplicarea sancțiunii de nemicrocipare a celui de-al doilea câine.

Facem precizarea așadar, câinii nu au ajuns într-un adăpost ASPA, fiind câini cu proprietar, ce a fost identificat încă din seara incidentului.“, conform celor de la ASPA.

Poliția Locală Sector 6 nu a participat la înapoierea câinilor proprietarului.

Ana Oros Daraban a murit luna trecută după ce a fost ucisă de câini în timp ce alerga în zona Lacul Morii din Bucureşti. Tânăra era angajată ca expert în cadrul Direcţiei de Mediu a Primăriei Capitalei.

Sâmbătă dimineaţă, femeia a ieşit la alergat în zona Lacul Morii şi, la un moment dat, a ajuns pe un câmp din zonă, acolo unde a fost atacată de câini. Din nefericire, rănile suferite i-au fost fatale.

Ana Oros Daraban, în vârstă de 44 de ani, era membra unui club sportiv din Bucureşti, voluntar la mai multe asociaţii şi ONG-uri care se ocupă de protecţia mediului înconjurător.

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite