Un arbore uriaș s-a prăbușit într-un parc din Capitală, lângă locul de joacă. Nicușor Dan: „Se întâmplă”

0
Publicat:

O adevărată tragedie ar fi putut avea loc, duminică, într-un parc din Capitală, unde un arbore uriaș a căzut la pământ. Incidentul s-a petrecut în imediata apropiere a unui loc de joacă. Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, nu s-a arătat îngrijorat de situație.

Copacul prăbușit în parcul Bordei FOTO Facebook
Copacul prăbușit în parcul Bordei FOTO Facebook

Conform informațiilor furnizate de A3 CNN, copacul căzut era de dimensiuni impresionante și prezenta semne clare de putrefacție la baza trunchiului.

Deși acesta ar fi trebuit să fie tăiat cu mult timp în urmă, Administrația Domeniului Public (ADP) din București nu a luat nicio măsură în acest sens. O jurnalistă prezentă la fața locului a observat că mulți alți copaci din parcul respectiv se află în aceeași situație periculoasă.

Norocul a făcut ca în momentul prăbușirii niciun copil să nu se afle în proximitatea copacului, evitând astfel orice risc de rănire. Cu toate acestea, preocuparea cu privire la siguranța parcurilor din București crește, mai ales că incidente similare au avut loc în trecut.

Bucureștenii, îngrijorați pentru siguranța copiilor

În cadrul unei conferințe de presă, Nicușor Dan a fost întrebat despre problema copacilor netaiați din București și a răspuns cu aparentă nepăsare: „Se întâmplă să cadă copaci. Eu mă ocup, eu semnez toate litigiile care privesc Primăria și există o constanță a acestui fenomen. Sunt aproximativ 2 milioane de copaci în București, se întâmplă ca ei să mai cadă.”

În imediata apropiere se afla locul de joacă pentru copii FOTO Facebook
În imediata apropiere se afla locul de joacă pentru copii FOTO Facebook

Locuitorii Capitalei, îngrijorați pentru siguranța copiilor lor și cer verificări mai riguroase ale parcurilor, precum și toaletarea periodică a copacilor. Unii dintre ei au adus în discuție aspectul neîngrijit al parcurilor și lipsa de acțiune a autorităților locale, în acest sens.

Primarul general a subliniat că astfel de evenimente sunt inevitabile și că, deși se ocupă de situație, este dificil să monitorizeze fiecare copac. Duminică, meteorologii au avertizat că rafalele de vânt se vor intensifica în zilele următoare.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite