Nicuşor Dan: În luna martie încep lucrările de conservare şi protejare a Hanului Solacolu

0
Publicat:

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat vineri că, în luna martie, vor începe lucrările de conservare şi protejare a Hanului Solacolu, din Calea Moşilor nr. 134-134A.

FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic va iniţia concursul de soluţii pentru elaborarea temei de proiectare, a scris edilul general, pe Facebook.

„După etapa de punere în siguranţă a imobilului, vor începe lucrările de consolidare, respectându-se elementele originale ale clădirii monument istoric, aşa cum este prevăzut de avizul emis de Ministerul Culturii. Situat în Sectorul 2 al Capitalei, hanul a fost construit de fraţii Solacolu în anul 1859. Clădirea a fost iniţial prima fabrică de paste făinoase din Bucureşti, faţada exterioară era prevăzută cu prăvălii, având deschidere pe renumita arteră comercială a Bucureştiului Calea Moşilor sau Podul Târgului de Afară”, a precizat Nicuşor Dan.

În iunie 2023, Consiliul General al Capitalei a adoptat o hotărâre pentru punerea în siguranţă, conservarea şi protejarea monumentului istoric Hanul Solacolu.

Valoarea totală a proiectului este de 8,2 milioane lei, iar durata de execuţie este estimată la 16 luni.

Hanul Solacolu figurează pe Lista Monumentelor Istorice ale Municipiului Bucureşti. Clădirea se află într-o stare avansată de degradare, prezintă pericol major de prăbuşire şi se află în clasa de risc seismic I, potrivit referatului de aprobare a hotărârii. Pentru conservarea acestui patrimoniu cultural naţional este necesară efectuarea în regim de urgenţă de lucrări de punere în siguranţă şi protejare, se menţionează în document  

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite