Reacția Prefectului Capitalei la acuzațiile lui Nicușor Dan: Această ieșire îmi arată că ceva este în neregulă

0
Publicat:

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a spus duminică, după acuzațiile aduse de Nicușor Dan într-o conferință de presă, că i-a solicitat primarului să îi trimită o copie certificată după aceste PUZ-uri pe zonele protejate, după apariția unui zvon că acestea nu ar fi fost adoptate în 2000 și că nu ar exista în arhivele primăriei. În plus, el a precizat că edilul nu i-a răspuns la niciuna dintre cele două solicitări.

Toni Greblă, prefectul Capitalei / Foto: SGG.gov.ro
Toni Greblă, prefectul Capitalei / Foto: SGG.gov.ro

„Nu mi-a venit să cred că aşa ceva se poate întâmpla dar imediat după, a apărut un răspuns către un ONG al unui director din Primărie, de la Direcţia Arhive, în care scria că aceste PUZ-uri nu au existat niciodată în arhiva Primăriei şi nu se află nici acum, scris de Primăria Capitalei. În această situaţie, pentru a elimina orice suspiciune, am solicitat prin două adrese primarului Capitalei să îmi trimită copie certificată după aceste PUZ-uri, dar nu mi-a răspuns la niciuna, iar astăzi a ieşit în conferinţă acuzând că vreau să atac în instanţă aceste PUZ-uri. Nu era mai simplu să îmi dea un telefon şi să îmi spună că există, să mă invite la primărie să le văd?”, a precizat prefectul Toni Greblă pentru News.ro.

Prefectul a mai menționat că ieșirea primarului îl duce la concluzia că „este ceva în neregulă cu acele PUZ-uri”. În acest context, el a menționat că nu are ce să atace în instanță pentru că nu știe dacă există aceste documente, deoarece nu le-a văzut ca să conteste legalitatea lor.

„Primarul este obligat, în virtutea legii, să îmi pună la dispoziţie toate documentele, sunt convins că le va trimite într-un termen mai scurt sau mai lung”, a spus Greblă.

Prefectul a mai arătat că primarul Nicuşor Dan „a făcut mare tam-tam că zonele protejate ar rămâne neprotejate, însă el însuşi a suspendat PUZ-urile de la patru sectoare”. 

„A fost vreo nenorocire? Nu, pentru că există PUG-ul, planul urbanistic general. Se pare că este un lucru mai profund ceea ce s-a întâmplat cu aceste PUZ-uri, nu numai în mandatul lui Nicuşor Dan, pentru că ele au fost adoptate sau se vorbeşte despre adoptarea lor încă din anul 2000 şi se pare că asta deranjează mai mult. Eu voi lua o decizie după ce voi vedea despre ce e vorba, voi avea opinia direcţiilor de specialitate din Prefectură şi voi spune care este poziţia, pe lege, privind aceste PUZ-uri”, a mai spus prefectul Capitalei.

Nicușor Dan, primarul general al Bucureștiului, a declarat duminică, într-o conferință de presă, că prefectul orașului, Toni Greblă, ar urma să atace în instanță regulamentul de construcții care protejează zona istorică a Capitalei de o dezvoltare haotică.

Acesta a spus că „asta înseamnă liber la blocuri între case în centrul vechi din București”. Edilul susține că acest lucru se întâmplă din cauză că, pentru prima dată, administrația respinge autorizații și face sesizări la DNA, iar „speculatorii imobiliari pun presiune” pentru ca regulamentul să fie desființat.

O reacție pe acest subiect a avut și viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu, care a precizat că  dacă de luni vor fi suspendate zonele protejate ale Bucureştiului, „nu vom mai vedea case de patrimoniu din cauza blocurilor".

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite